Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Det skickas aktivt ut bluffmeddelanden i Aktias namn. Det finns också bluffnätfakturor i farten.

Det har skickats bluffmeddelanden i Aktias namn där det står att ”du har fått en uppdatering" och där du uppmanas att logga in via länken. Klicka inte på länken, den leder till en falsk webbplats. Läs mer om hur du sköter dina bankärenden tryggt.

Flera företag har fått bluffnätfakturor och i fakturorna uppmanas de att genast betala den obetalda fakturan.
Vi ber våra kunder uppmärksamma att fakturorna alltid ska öppnas och kontrolleras noggrant innan betalning, eftersom bluffakturorna har utvecklats de senaste åren och blir allt svårare att känna igen.

Google Pay

Google Pay är ett snabbt och enkelt sätt att betala på miljoner olika ställen – såväl på nätet och i applikationer som i butiker och caféer. Där finns allt du behöver för att betala och dina betalningsuppgifter är mångfaldigt skyddade.

 

Så här kommer du i gång

Det tar bara en stund att lägga till ditt Aktia-betalkort i Google Pay.

  1. Öppna Aktia Wallet -appen.
  2. Välj kort, tryck på "Lägg till i Google Pay" och följ instruktionerna.
  3. Färdigt!
  Google Pay
Så här kommer du i gång
Med Google Pay kan du betala på samma ställen som med kontaktlös betalning. Du behöver inte ens öppna applikationen utan du väcker bara din Android-telefon och håller upp den intill betalterminalen. Du får en kvittering om betalningen då den har godkänts.
Med Google Pay betalar du ännu snabbare i dina favoritapplikationer och på dina favoritsidor. Då du betalar på andra sidor eller i nya applikationer behöver du inte längre skapa nya användarkonton. Du väljer bara Google Pay som betalningssätt, bekräftar betalningen och sen är det klart.
Google Pay skickar inte ditt credit- eller debit-korts nummer i samband med betalningstransaktionen till butiken. Dina uppgifter har skyddats med hjälp av ett virtuellt kortnummer så dina egentliga kortuppgifter är trygga. Om din telefon försvinner eller blir stulen kan du låsa och rensa den med hjälp av Hitta min enhet-funktionen.