Siirry sisältöön Siirry chattiin
Kysy välittäjältäsi mahdollisuutta digitaaliseen asuntokauppaan

DIAS – digitaalinen asuntokauppa

Kysy välittäjältäsi mahdollisuutta digitaaliseen asuntokauppaan

Digitaalinen asuntokauppa on helppo ja turvallinen tapa tehdä asuntokaupat silloin, kun se sinulle sopii – vaikka omalta kotisohvaltasi. Kaikesta jää aukoton digitaalinen jälki, ja kaupat tehdään verkossa toimivan DIAS-palvelun avulla ilman pankissa käyntiä.

Mikä on DIAS?

DIAS tulee sanoista digitaalinen asuntokauppa. Se on Suomessa kehitetty asuntokaupan alusta, jossa ovat mukana välittäjät ja pankit. Voit lukea DIASista lisää täältä .

Mitä tarkoittaa digitaalinen asuntokauppa?

Digitaalisella asuntokaupalla tarkoitetaan DIAS-palvelun avulla tapahtuvaa asunto- tai kiinteistökauppaa. DIAS-palvelussa kaupat tehdään asunto-osakkeilla, joilla on perinteiset paperiset osakekirjat. Myös kiinteistökaupat ovat mahdollisia DIAS-palvelun kautta tietyin edellytyksin. DIAS-kauppoihin tarvitaan aina kiinteistönvälittäjä. 

Näin digitaalinen asuntokauppa etenee

  1. Kun kaupan ehdoista on sovittu ja kauppakirja on valmis, välittäjä lähettää DIAS-kaupan pankkien valmisteluun.
  2. Myyjän ja ostajan pankki tarkastavat kaupan, kun ostaja ja myyjä ovat sopineet rahoitukseen ja maksuihin liittyvistä asioista oman pankkinsa kanssa.
  3. Kun kaikki on valmista, ostaja ja myyjä saavat kutsun allekirjoittamaan kaupat digitaalisesti.
  4. Allekirjoitusten yhteydessä ostaja ja myyjä valtuuttavat oman pankkinsa hoitamaan tarvittavat maksut ja tekemään omistajuuden siirron. Tunnistautuminen ja allekirjoitukset tapahtuvat pankkitunnuksilla.

Lisätietoa ja usein kysytyt kysymykset löydät helposti DIAS-tukiportaalista.