Siirry sisältöön Siirry chattiin
Finnair Visa -sovelluksen aktivoinnissa käytettävä kertakäyttöinen vahvistuskoodi ei tällä hetkellä saavu asiakkaille.

Vikaa korjataan parhaillaan. Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvaa haittaa.

Kun elämässäsi tapahtuu, asuntolainasi mukautuu

Kun elämässäsi tapahtuu, asuntolainasi mukautuu

Tiistai 30. maaliskuuta 2021 Blogit ja artikkelit

Tilanteet muuttuvat, joskus nopeasti ja yllättäenkin. Siksi on hyvä tietää, että Aktian asuntolaina joustaa tarvittaessa. Verkkopankissa voit hakea lainallesi lyhennysvapaata tai muutosta kuukausierään tai maksupäivään. 

Elämässä tapahtuu kaikenlaista. Vaihdat työpaikkaa, pidät sapattivapaata tai ehkä tulet lomautetuksi tai jäät työttömäksi. Asunnon vaihto ja remontointi tuovat mukanaan kaikenlaisia kuluja, ja erilaisia yllättäviä menoja tulee aina silloin tällöin. Perheenlisäys on iso muutos myös taloudellisesti. Määräaikainen lyhennysvapaa voi olla hyvä tapa tasapainottaa talouttasi tilapäisesti. Jos tilanteesi muuttuu pysyvästi, kannattaa miettiä onko nykyinen kuukausierä yhä sopiva.

Kuukausierän muuttaminen on myös erinomainen tapa mahdollistaa säästämistä kasvattamatta kuukausikulujasi.

Katso kuinka paljon voisit säästää pidentämällä laina-aikaasi

Hae lyhennysvapaata

Voit hakea lainallesi määräaikaista lyhennysvapaata, jonka aikana maksat ainoastaan lainan korot. Lyhennysvapaan päätyttyä jatkat jälleen lainasi lyhentämistä normaalisti. Laina-aikasi pitenee lyhennysvapaan verran. Hakemuksen teet helposti verkkopankissa. Mene Lainat-välilehdelle ja valitse sieltä Asuntolainat ja Hae lyhennysvapaata. 

Lyhennysvapaata tulee hakea vähintään 30 vrk ennen toivotun lyhennysvapaa-ajanjakson alkamista. Jos lainallasi on takaajia tai vierasvelkavakuuden antajia, tarvitset lyhennysvapaata varten myös heidän suostumuksensa. Muutoksesta perimme hinnaston mukaisen palvelumaksun. 

Hae muutosta kuukausierään tai maksupäivään

Lainaa nostaessasi sovit kuukausierän ja maksupäivän sen hetkiseen tilanteeseesi sopivaksi. Jos tilanteesi muuttuu, kannattaa myös lainaa päivittää sopimaan uuteen tilanteeseen. Muutoshakemuksen teet helposti verkkopankissa. Mene Lainat-välilehdelle ja valitse sieltä kohta Lainapalvelut ja haluamasi muutos.