Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aidosti kotimainen kansainvälisen tason varainhoitaja

Instituutiovarainhoito

Aidosti kotimainen kansainvälisen tason varainhoitaja

Sijoitusorganisaatiomme on yksi Suomen vahvimpia. Kokenut ja moneen kertaan palkittu tiimimme tarjoaa kansainvälisen tason asiantuntemusta lähellänne. Räätälöimme tarpeisiinne sopivimmat ratkaisut markkinoiden parhaista sijoitustuotteista niin omista kuin koti- ja ulkomaisten kumppaneidemme valikoimista.

Asiakaskeskeisyys

Tavoitteenamme on rakentaa menestyksellistä ja merkityksellistä yhteistyötä pitkällä tähtäimellä. Saatte meiltä joustavasti ja tarpeidenne mukaan räätälöidyt ratkaisut. Olemme tavoitettavissa, tunnemme toimintaympäristönne ja päätöksentekomme on nopeaa.

Avoin arkkitehtuuri

Valitsemme salkkuunne markkinoiden parhaat sijoitusratkaisut. Hyödynnämme vahvaa omaa osaamistamme niissä omaisuuslajeissa, joissa olemme itse erityisen hyviä, ja käytämme valittujen yhteistyökumppaneidemme ratkaisuja niissä omaisuuslajeissa, jotka eivät ole omaa ydinosaamistamme. 

Optimaalinen hajautus​

Näkemyksemme mukaan jokaisen salkun ​ytimessä tulisi olla sijoittajan tavoitteiden mukaisesti osake-, korko- ja vaihtoehtoisiin sijoituksiin ​hajautettu aktiivisesti hoidettu kokonaisuus. Tätä täydentämään tuomme jatkuvasti tarjolle kiinnostavia yksittäisiä sijoitusmahdollisuuksia esimerkiksi uusiutuvaan energiaan ja kiinteistöihin sekä ajankohtaiseen markkinanäkemykseen ​räätälöityjä sijoitustuotteita.

Tarpeisiinne räätälöidyt ratkaisut

Jokaisen asiakkaan lähtökohdat ja tarpeet ovat erilaiset. Siksi on tärkeää, että voimme tarjota erilaisia ratkaisuja joustavasti ja räätälöidysti. Voitte ulkoistaa koko varainhoitonne meille tai halutessanne hyödyntää meitä neuvonantajina, mutta tehdä päätökset itse. Luonnollisesti osaamisemme on käytettävissänne myös yksittäisten sijoitustuotteidemme kautta. 

Täyden valtakirjan varainhoito – pitkäjänteisesti valitsemallanne riskitasolla

Mandaattimme perustana on valittu sijoituspolitiikka ja avoimen arkkitehtuurin rahastovalintaa hyödyntäen tarpeisiinne räätälöity salkku, jota täydennämme sopimuksen mukaan vaihtoehtoisilla sijoituksilla. Vaikka päätöksenteko ja markkinanäkemys onkin meidän vastuullamme, toimimme aina kanssanne tiiviissä yhteistyössä ja pidämme teidät ajan tasalla salkkunne sisällöstä ja siinä tapahtuvista muutoksista. 

Konsultatiivinen varainhoito – me neuvomme, te päätätte

Jos haluatte itse osallistua päivittäiseen päätöksentekoon, sen mahdollistaa konsultatiivinen varainhoito. Asiantuntijoidemme neuvot ja näkemys ovat käytettävissänne, mutta teette itse sijoituspäätökset. Myös juridiset palvelut, taloudenhallinta-, pankki- ja vakuutuspalvelut sekä kiinteistönvälitys ovat osa palvelukokonaisuuttamme. 

Yksittäiset sijoitustuotteet – palkittua osaamista eri omaisuuslajeissa

Avoimen arkkitehtuurin rahastonvalintamme kautta voimme tarjota markkinoiden laajimman ja laadukkaimman rahastovalikoiman niin omista kuin kotimaisten ja kansainvälisten yhteistyökumppaneidemme valikoimista. 

Vastuullisuus on osa kaikkea, mitä teemme

Vastuullisuus on olennainen osa jokaista sijoituspäätöstämme, ja kaikkia rahastojamme hoidetaan tiukkojen vastuullisuusperiaatteiden mukaan. 

Kun me menestymme, koko yhteiskunta voi hyvin. Vastuullisuus ja jatkuvuus on ainutlaatuisella tavalla sisäänrakennettu toimintaamme. Maksamistamme osingoista suuri osa jaetaan stipendeinä ja avustuksina takaisin yhteiskunnalle. 

Olemme vastuullisen sijoittamisen uranuurtaja. Aktialla on vuodesta 2006 lähtien ollut omat vastuullisen sijoittamisen periaatteet. Tämän lisäksi olemme ensimmäisten joukossa allekirjoittaneet YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet, olemme mukana suomalaisessa vastuullista sijoittamista edistävässä FINSIF-järjestössä ja olemme allekirjoittaneet CDP:n ilmastonmuutos-, vesi- ja metsäaloitteet. 

Toimimalla vastuullisesti kannamme vastuuta myös asiakkaidemme varallisuudesta. Vastuullinen sijoittaminen ei merkitse meille tinkimistä tuottotavoitteista. Päinvastoin. Uskomme, että vastuullisesti ja kestävien normien mukaisesti toimivat yhtiöt ovat pitkällä aikavälillä kannattavampia kuin yhtiöt, jotka eivät toimi vastuullisesti. 

Vastuullisuus on osa kaikkea, mitä teemme