Factoring eli laskusaatavien rahoitus

Factoring on laskusaatavien rahoittamista. Factoringrahoituksessa käytät yritysmyynnin laskusaatavia yrityksen käyttöpääoman rahoitukseen. Laskusaatavat toimivat rahoituksen vakuutena, ja voit nopeasti muuttaa ne käteisiksi varoiksi.
Yhä useampi yritys neuvottelee maksuehdoista asiakkaidensa kanssa. Usein factoring mahdollistaa kilpailukykyisten maksuehtojen tarjoamisen yrityksen omille asiakkaille.

Näin factoring toimii

Saat jatkuvan luoton yrityksesi laskuja vastaan. Factoringrahoitus soveltuu yrityksellesi, jos myyt tavaroita tai palveluja pääosin vakiintuneille asiakasyrityksille. Rahoituksen kohteena ovat yrityksille osoitetut, jo toimitettua tavaraa tai palvelua koskevat, laskut. Aktialle siirretyt ja pantatut kotimaiset ja luottovakuutetut ulkomaiset laskusaatavat toimivat luoton vakuutena. Laskuja voit siirtää Aktialle päivittäin ja vastaavasti maksut siirretyistä laskuista sekä asiakkailtasi kertyneistä varoista tilitetään ja raportoidaan sinulle päivittäin.

Laskusaatavien rahoituksen kustannukset muodostuvat korosta ja laskukohtaisesta palkkiosta sekä luottolimiitistä perittävästä hoitopalkkiosta. Rahoituksen ehdot sovitaan yrityksesi kanssa.

Kysymyksiä factoringista?

Saat factoringiin liittyvän palvelun nopeasti ja vaivattomasti meiltä.

Lisätietoa laskusaatavien rahoittamisesta saat Aktia Yritysasiakaspalvelusta, joka palvelee arkisin klo 8-18 numerossa 010 247 6700.

Voit myös jättää meille yhteydenottopyynnön.

Jätä yhteydenottopyyntö