Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Factoring - finansiering av fakturafordringar

Företagets finansiering

Factoring - finansiering av fakturafordringar

Factoring passar företag som säljer produkter eller tjänster till andra företag. Med factoring får ditt företag tillgång till kapital som ni ännu inte hunnit få in i form av fakturor från era kunder. Fakturafordringarna fungerar som säkerhet för finansieringen och kan snabbt omsättas i kontanter. Factoring gör det möjligt för dig att erbjuda dina kunder mer flexibla och konkurrenskraftiga betalningstider.

Så här fungerar factoring

Du får en fortlöpande kredit mot ditt företags fakturor. Factoring passar företag, som säljer produkter eller tjänster till en etablerad kundkrets. För finansieringen accepteras fakturor som är utställda på andra företag och som gäller levererade varor eller tjänster. Som säkerhet för krediten fungerar till Aktia överförda och pantsatta inhemska samt utländska, kreditförsäkrade fakturafordringar. Du kan överföra fakturor till Aktia dagligen och betalningar av överförda fakturor och medel från dina kunder betalas och rapporteras till dig dagligen.

Kostnaderna för factoring består av ränta och fakturaspecifik provision samt en kreditlimitsprovision.

Finansieringsansökan

Ansök om finansiering

Ni kan ansöka om ny finansiering eller ändring till ett nuvarande avtal. För att ansöka om finansiering behövs inte nätbankskoder och ni behöver inte vara kunder i Aktia sedan tidigare.

Ansök om finansiering

Ansök om finansiering

Behöver ni hjälp gällande finansiering?

Här hittar ni svar på de vanligaste frågorna.

Läs mer

Behöver ni hjälp gällande finansiering?
Friends background

Finansiering för alla behov