Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Det förekommer bedrägeriförsök i Aktias namn för att få tag på nätbankskoder Läs mer
Aktia erbjuder EIF- och Finnveraborgen för ditt företags finansiering

Företagets finansiering

Aktia erbjuder EIF- och Finnveraborgen för ditt företags finansiering

Aktia erbjuder tillsammans med Europeiska Investeringsfonden (EIF) en så kallad EGF -lånegaranti (The Pan-European Guarantee Fund In Response To Covid-19).

Inom ramen för garantiprogrammet kan företag få förmånligare finansiering med mindre säkerhetskrav för investeringar, finansiering av driftskapital, återfinansiering av lån och finansiering av företagsköp. EGF-garantin utgör 70 % av finansieringen och vid behov kan ytterligare ansökas om Finnveraborgen på högst 20 %.

Stöd för beviljande av finansiering ges av European Guarantee Fund (EGF). Fonden har inrättats av Europeiska Investeringsfonden med finansiellt stöd från de EU-medlemsstater som bidrar till fonden.

Vi bedömer tillsammans förutsättningarna för garanti i samband med finansieringsansökan och ditt företag kan skilt ansöka om såväl EIF- som Finnveraborgen.

 


EGF-garanti 

  • SMF-företag:
    - 250 anställda
    - omsättning under 50 miljoner euro eller vars balansomslutning inte överstiger 43 miljoner euro
  • lån max 10 miljoner euro
  • lånetid max 6 vuotta
  • EIF garanti 70 %

Finansieringsansökan

Ansök om finansiering

Ni kan ansöka om ny finansiering eller ändring till ett nuvarande avtal. För att ansöka om finansiering behövs inte nätbankskoder och ni behöver inte vara kunder i Aktia sedan tidigare.

Ansök om finansiering

Ansök om finansiering