Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
På grund av en tekniskt fel i Aktias korttjänster har det uppstått obefogade täckningsreservationer på brukskontot. Detta kräver inga åtgärder från kortinnehavaren och de obefogade täckningsreserveringarna försvinner automatiskt inom en vecka. Vi beklagar de olägenheter som detta har medfört.
Försök att få tag på nätbankskoder i Aktias namn – falska nätsidor bland sökmotorernas sökresultat Läs mera
Avbetalning

Företagets finansiering

Avbetalning

Avbetalning passar för finansiering av lösa anläggningstillgångar, t.ex. fordon eller arbetsmaskiner, som är tänkta att användas under en lång tid och som företaget vill äga. Anskaffningen betalas i lämpliga månadsrater istället för en större engångsbetalning. Investeringsobjektet kan vara nytt eller begagnat.

Fördelar med avbetalning

  • Objektet som köps fungerar som säkerhet för finansieringen och företagets övriga säkerheter kan sparas för andra behov
  • Avskrivningarna kan göras som normalt och moms-avdrag kan göras genast för hela köpesumman
  • Ditt företag kan dra nytta av samma förmåner som vid kontant betalning
  • Avbetalning möjliggör investeringsstöd från NMT-centraler (med vissa begränsningar)

Så här fungerar det

Du skaffar maskinen eller anordningen och kommer överens om köpevillkoren med säljaren. Du betalar säljaren en handpenning vid köpet, ca 30 % av det momsbelagda anskaffningspriset, i pengar och/eller bytesobjekt. Räntan på avbetalningsraten kan avdras i beskattningen. Kredittiden varierar i allmänhet från två till fem år. Efter avtalstiden övergår objektet i företagets ägo.

Finansieringsansökan

Ansök om finansiering

Ni kan ansöka om ny finansiering eller ändring till ett nuvarande avtal. För att ansöka om finansiering behövs inte nätbankskoder och ni behöver inte vara kunder i Aktia sedan tidigare.

Ansök om finansiering

Ansök om finansiering

Behöver ni hjälp gällande finansiering?

Här hittar ni svar på de vanligaste frågorna.

Läs mer

Behöver ni hjälp gällande finansiering?
Friends background

Finansiering för olika behov

Bekanta dig också med dessa