Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
På grund av en tekniskt fel i Aktias korttjänster har det uppstått obefogade täckningsreservationer på brukskontot. Detta kräver inga åtgärder från kortinnehavaren och de obefogade täckningsreserveringarna försvinner automatiskt inom en vecka. Vi beklagar de olägenheter som detta har medfört.
Försök att få tag på nätbankskoder i Aktias namn – falska nätsidor bland sökmotorernas sökresultat Läs mera
Företagskonto med kredit

Företagets finansiering

Företagskonto med kredit

Till ditt vanliga företagskonto kan vi koppla en kreditlimit. Krediten hjälper dig att gardera ditt företag mot överraskande utgifter och förändringar i likviditeten. Krediten är till exempel användbar om du precis håller på att starta en verksamhet eller om företagets kassamedel varierar säsongsmässigt. 

 

Vi kommer överens om en kreditlimit som passar ditt företag. För limiten behövs en säkerhet på samma sätt som för ett vanligt lån. När limiten är beviljad kan limiten fritt användas.  Då du tecknar avtalet betalas en expeditionsavgift. Ditt företag betalar en limitprovision för hela limitbeloppet men ränta betalas bara på det belopp som utnyttjas. Räntan binds till marknadsränta plus en marginal. 

Finansieringsansökan

Ansök om finansiering

Ni kan ansöka om ny finansiering eller ändring till ett nuvarande avtal. För att ansöka om finansiering behövs inte nätbankskoder och ni behöver inte vara kunder i Aktia sedan tidigare.

Ansök om finansiering

Ansök om finansiering

Behöver ni hjälp gällande finansiering?

Här hittar ni svar på de vanligaste frågorna.

Läs mer

Behöver ni hjälp gällande finansiering?