Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
I Aktias namn rings det bluffsamtal där de varnas för att till exempel bankkoderna eller kontot är i fara Bedragaren försöker bestyrka sitt ärende genom att skicka ett textmeddelande, som syns i samma bekanta meddelandekedja som Aktias äkta meddelanden. Läs mer.
Leasing

Företagets finansiering

Leasing

Leasingfinansiering innebär långfristig uthyrning av lösa anläggningstillgångar. Leasing kan användas för finansiering av både stora och små investeringar, allt från kontorsmöbler till produktionsmaskiner, som företaget inte vill äga. Objektet som anskaffas kan vara nytt eller begagnat. Företaget betalar en månatlig hyra för att få använda utrustningen och leasingtiden kan optimeras enligt objektets förväntade ekonomiska livslängd.

Fördelar med leasing

  • Investeringen belastar inte företagets balansräkning eftersom objektet ägs av Aktia Bank Abp.
  • Leasinghyrorna är vanligen helt och hållet avdragbara kostnader och de kan uppskattas på förhand för hela leasingperioden
  • Hyresobjektet fungerar som säkerhet och vanligtvis behövs inga andra säkerheter.
  • Företagets egna medel kan användas för affärsverksamheten
  • Leasingavgiften kan räknas ut på förhand vilket gör det enkelt att uppskatta avkastningen på investeringen

Så här fungerar det

Företaget kommer överens med säljaren om köpevillkoren för maskinen eller anordningen som ska skaffas. Aktia Bank Abp köper objektet från säljaren och hyr ut det till företaget utan andra säkerhetsarrangemang. När uthyrningstiden är slut kan företaget besluta om att hitta en ny köpare för objektet, fortsätta hyresavtalet eller returnera objektet.

Finansieringsansökan

Ansök om finansiering

Ni kan ansöka om ny finansiering eller ändring till ett nuvarande avtal. För att ansöka om finansiering behövs inte nätbankskoder och ni behöver inte vara kunder i Aktia sedan tidigare.

Ansök om finansiering

Ansök om finansiering

Behöver ni hjälp gällande finansiering?

Här hittar ni svar på de vanligaste frågorna.

Läs mer

Behöver ni hjälp gällande finansiering?
Friends background

Finansiering för olika behov