Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä soitetaan huijauspuheluita, joissa varoitetaan esimerkiksi pankkitunnusten tai tilin olevan vaarassa

Huijari pyrkii todistamaan asiansa oikeaksi lähettämällä tekstiviestin, joka näkyy samassa tutussa viestiketjussa kuin Aktian aidot viestit. Lue lisää.

Työkyvyttömyysvakuutus

Aktia Henkilöturva

Työkyvyttömyysvakuutus

Sairauden tai onnettomuuden seurauksena voi taloudellinen tilanteesi horjua nopeasti ja odottamatta. Voiko esimerkiksi yrityksesi toiminta jatkua sillä aikaa, kun sinä olet sairauslomalla? Työkyvyttömyysvakuutuksella turvaat omasi ja läheistesi arjen ja talouden siltä varalta, että olet tilapäisesti tai pysyvästi kyvytön tekemään töitä. Vakuutus korvaa sairausloman aiheuttamaa tulonmenetystä. Vakuutuksen voit ottaa yrittäjänä itsellesi, ja myös sitouttaa työntekijöitäsi tarjoamalla heille vakuutuksen ylimääräisenä etuutena.

Kolme syytä ottaa vakuutus työkyvyttömyyden varalta

  • Mikäli olet YEL- tai MYEL-vakuutettu yrittäjä, sinulla on oikeus KELA:n sairauspäivärahaan, mutta se on huomattavasti pienempi kuin normaali palkkasi.
  • Jos et voi palata hoitamaan yritystä sairauslomasi jälkeen, vaan joudut sairauseläkkeelle, sinulla on oikeus eläkeyhtiön maksamaan työkyvyttömyyseläkkeeseen, mutta silloinkin korvaus on huomattavasti pienempi kuin tavalliset tulosi.
  • Mahdolliset omat säästöt eivät tavallisesti riitä korvaamaan tulonmenetystä.


Kolme syytä ottaa vakuutus työkyvyttömyyden varalta

Turva tilapäisen työkyvyttömyyden varalta

Turva tilapäisen työkyvyttömyyden varalta turvaa toimeentuloasi, jos olet pitkään sairauslomalla. Vakuutuksesta maksetaan sovittu päiväkorvaus sairausloman aikana. Valitset itse päiväkorvauksen määrän vakuutusta ottaessasi. Autamme mielellämme sinua laskemaan sopivan summan siten, että tulotasosi pysyy muuttumattomana sairauslomasi ajan. Enimmäiskorvausaika on joko 365 tai 730 päivää.

Turva pysyvän työkyvyttömyyden varalta

Turva pysyvän työkyvyttömyyden varalta turvaa taloutesi, jos jäät sairauseläkkeelle sairauden tai onnettomuuden vuoksi etkä voi enää jatkaa yritystoimintaa. Vakuutus maksaa kertakorvauksen, joka auttaa sinua sopeuttamaan taloutesi uuteen elämäntilanteeseen. Valitset itse kertakorvauksen määrän vakuutusta ottaessasi. Suosittelemme, että vakuutussumma vastaa vähintään kahden vuoden palkkaa. Korvaus maksetaan, jos vakuutetulle myönnetään täysi lakisääteinen työkyvyttömyyseläke sinä aikana, kun vakuutus on ollut voimassa.

Aktia Henkilöturva

Täydennä vakuutussuojasi myös muilla henkilöturvilla

Aktia Henkilöturva on elämäntilanteesi mukaan räätälöitävä kokonaisuus, joka auttaa turvaamaan sinun ja läheistesi toimeentuloa kuoleman, vakavan sairauden tai tapaturman kaltaisissa odottamattomissa tilanteissa.

Tutustu henkilöturviin

Täydennä vakuutussuojasi myös muilla henkilöturvilla

Oletko kiinnostunut vakuutusturvasta?

Tästä voit lähettää meille yhteydenottopyynnön. Olemme sinuun pian yhteydessä.

Jätä yhteydenottopyyntö

Lisätietoja vakuutuksesta

Vakuutuksen myöntää Aktia Henkivakuutus. Vakuutusta markkinoi ja myy Aktia Henkivakuutus Oy:n nimissä ja sen vastuulla Suomen Yrittäjäturva Oy.