Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä soitetaan huijauspuheluita, joissa varoitetaan esimerkiksi pankkitunnusten tai tilin olevan vaarassa

Huijari pyrkii todistamaan asiansa oikeaksi lähettämällä tekstiviestin, joka näkyy samassa tutussa viestiketjussa kuin Aktian aidot viestit. Lue lisää.

Avista-valuuttatili

Tilit

Avista-valuuttatili

Valuuttatili sopii yritykselle, joka tekee kauppaa muussa valuutassa kuin euroissa.

Valuutassa maksettavat tulot tulevat valuuttatilille, jolta yritys voi suoraan maksaa kyseisessä valuutassa olevat menot ja näin välttää valuutanvaihdosta mahdollisesti aiheutuvat kurssitappiot. Useimmat yritystilit kuuluvat lakisääteisen talletussuojan piiriin.

  • Tili voidaan avata seuraavissa valuutoissa: AUD, CAD, CHF, DKK, GBP, HKD, JPY, NOK, NZD, PLN, SEK, SGD, USD ja ZAR
  • Tilillä voi olla vain yksi omistaja ja tili on maksutili
  • Tilillä olevat varat ovat vapaasti nostettavissa
  • Tiliä voidaan käyttää pankkiyhteysohjelman välityksellä. Tiliä ei voi liittää yritysverkkopankkiin.
  • Voit saada tuottoa rahoillesi, jos onnistut ostamaan ja myymään valuutan oikea-aikaisesti
  • Voit välttää valuutanvaihdon mahdollisesti aiheuttamat kurssitappiot

Tilejämme turvaa talletussuoja. Se takaa, että tallettamasi varat ja niille kasvanut korko 100 000 euroon saakka maksetaan sinulle takaisin Talletussuojarahastosta siinä tapauksessa, että Aktia ei pystyisi niitä maksamaan.

Lakisääteisen turvan yläraja on 100 000 euroa tallettajaa kohti. Asunnonvaihtotilanteessa saatavasi korvataan kuitenkin täysimääräisenä ilman enimmäismäärää, jos olet saanut varat omassa käytössäsi olleen asunnon myynnistä ja tarkoituksenasi on käyttää ne uuden omaan käyttöön tarkoitetun asunnon hankintaan. Tämä asunnonvaihdon yhteydessä saatujen varojen suoja on voimassa kuusi kuukautta talletuksen tekemisestä.

Ketkä kuuluvat talletussuojan piiriin?

Suoja koskee kaikkien yksityishenkilöiden sekä useimpien yritysten ja säätiöiden talletuksia. 

Yksityisellä elinkeinonharjoittajalla (toiminimiyrittäjä) ei ole itsenäistä, toiminimen omistajasta erillistä talletussuojaa. Näin ollen toiminimiyrittäjän talletussuoja sisältää sekä toiminimen omistavan luonnollisen henkilön yksityis­talletukset että toiminimellä harjoitettuun liiketoimintaan liittyvät talletukset.

Talletussuojan piiriin ei muun muassa kuulu:

  • julkisyhteisöt, esimerkiksi valtio ja valtion laitokset, kunta ja kuntayhtymä sekä Ahvenanmaan maakunta
  • luottolaitos, sijoituspalveluyritys, rahastoyhtiö, vaihtoehtorahastojen hoitaja ja rahoituslaitos
  • vakuutusyhtiö, vakuutusyhdistys, eläkesäätiö ja vakuutuskassa.

Lisätietoja talletussuojasta ja sen laajuudesta saat Rahoitusvakausviraston verkkosivuilta ja Perustietoa talletussuojasta.

Tilit ja talletukset ovat lähdeverollisia. Korkotulojen lähdevero on 30 %. Aktia pidättää verot automaattisesti ja toimittaa ne edelleen verottajalle yhteissummana. Sinun ei siis tarvitse itse ilmoittaa talletuksiasi ja korkotulojasi veroilmoituksessa. Lähdeveron piirissä ovat useimmat ns. rajoitetusti verovelvollisten tulot.

Yleinen ja rajoitettu verovelvollisuus

Suomen tuloverotuksessa on kaksi eri verovelvollisuuden lajia: yleinen ja rajoitettu verovelvollisuus. Yleisesti verovelvolliset maksavat Suomeen veroa sekä Suomesta että ulkomailta saamistaan tuloista (maailmanlaajuinen verovelvollisuus). Rajoitetusti verovelvolliset maksavat Suomeen veroa vain Suomesta saamistaan tuloista.

Haluatko avata tilin?

Aktian asiakas

Voit avata uuden tilin täyttämällä lomakkeen.

 

Ei Aktian asiakas

Asiakkuuden avaaminen Aktiassa onnistuu kätevimmin, kun täytät lain määräämät asiakkaan tuntemiseen liittyvät tiedot lomakkeella. Voit tunnistautua kaikkien suomalaisten pankkien pankkitunnuksilla.