Yrityksen leasingrahoitus

Leasingrahoitus on irtaimen käyttöomaisuuden pitkäaikaista vuokrausta. Leasingrahoituksella voit rahoittaa lähes kaikki yrityksesi irtaininvestoinnit toimistokalusteista tuotantokoneisiin. Hankittavan kohteen tulee olla uusi. Leasingin kuukausierät ovat arvonlisäverollista vuokraa ja ennakoitava vuokran määrä helpottaa investoinnin tuoton arviointia. Leasing soveltuu kohteisiin, joita et tarvitse liiketoiminnassa sovitun leasingkauden jälkeen tai mikäli yrityksesi ei halua omistaa laitetta. Vuokra-aikaa voi optimoida vuokrakohteen arvioidun taloudellisen käyttöiän mukaan.

Näin leasingrahoitus toimii

Sovi myyjän kanssa hankittavan koneen tai laitteen kauppaehdoista. Aktia Pankki Oyj ostaa kohteen myyjältä sopimiesi ehtojen mukaisesti ja vuokraa sen käyttöösi ilman muita vakuusjärjestelyjä.

Leasingin etuja

  • Investointi ei rasita yrityksen tasetta, koska kohteen omistaja on Aktia Pankki Oyj.*
  • Leasingvuokrat ovat yleensä verotuksessa kokonaan vähennyskelpoisia kuluja ja arvioitavissa etukäteen koko leasingkaudelle.
  • Kohde on rahoituksen vakuutena, joten säästät yrityksesi vakuuksia muuhun käyttöön.
  • Yrityksen omat varat voi kohdistaa ydinliiketoimintaan.
  • Ennakoitava vuokran määrä helpottaa investoinnin tuoton arviointia.

* Rahoitusleasingin normaali merkintätapa tilinpäätöksessä on ollut se, että vuokramaksut kirjataan vuokrakuluiksi. Kirjanpitolain myötä vuokralleottaja saa merkitä hyödykkeen siten kuin se olisi ostettu investointi.

Kysymyksiä leasingrahoituksesta?

Saat leasingiin liittyvän palvelun nopeasti ja vaivattomasti meiltä.
Jätä yhteydenottopyyntö niin kerromme lisää.

Jätä yhteydenottopyyntö