Osamaksu

Osamaksu on määrätyn pituinen, lainatyyppinen rahoitus investointikohteen hankintaan. Osamaksulla voit rahoittaa yrityksesi irtain omaisuus, kuten mm. kuljetusvälineet, ajoneuvot sekä työ- ja metsäkoneet. Ostamasi kohde voi olla uusi tai käytetty. Osamaksu soveltuu rahoitusmuodoksi silloin, kun haluat investoinnille maksuaikaa.

Näin osamaksu toimii

Hankit koneen tai laitteen ja sovit myyjän kanssa kauppaehdoista. Maksat myyjälle käsirahan, n. 30 % arvonlisäverollisesta hankintahinnasta, rahana ja/ tai vaihtokoneena. Ostamasi kohde on rahoituksen pääasiallisena vakuutena, joten yrityksesi muut vakuudet säästyvät muihin tarpeisiin.

Osamaksussa kohde kirjataan yrityksesi taseeseen omaksi omaisuudeksi, joten siitä voi tehdä heti hankinnan jälkeen alv-vähennyksen. Maksuerä käsittää lyhennyksen, koron ja käsittelymaksun. Korko on vähennyskelpoinen. Järjestelypalkkio maksetaan ensimmäisen erän yhteydessä. Luottoaika vaihtelee yleensä 2 - 5 vuoden välillä.
 

Osamaksun etuja

  • Voit hankkia yrityksellesi koneen tai laitteen pitkäaikaiseen käyttöön.
  • Hankittava kohde toimii rahoituksen pääasiallisena vakuutena, jolloin yrityksen reaalivakuudet säästyvät muita tarpeita varten.
  • Osamaksu mahdollistaa ELY-keskuksen investointituet (tietyin rajoituksin).
  • Yrityksesi voi rahoituksesta huolimatta hyödyntää käteisostajan edut.
     

Kysymyksiä osamaksusta?

Saat osamaksuun liittyvän palvelun nopeasti ja vaivattomasti meiltä.
Jätä yhteydenottopyyntö niin kerromme lisää.

Jätä yhteydenottopyyntö