Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä soitetaan huijauspuheluita, joissa varoitetaan esimerkiksi pankkitunnusten tai tilin olevan vaarassa

Huijari pyrkii todistamaan asiansa oikeaksi lähettämällä tekstiviestin, joka näkyy samassa tutussa viestiketjussa kuin Aktian aidot viestit. Lue lisää.

Maa- ja metsätalousyritykset

Maa- ja metsätalousyritykset

Aktia tarjoaa maatalousyrittäjille kokonaisvaltaisia pankki- ja omaisuudenhoitopalveluita. Räätälöimme tarpeitanne vastaavan kokonaisuuden ja autamme toiminnan kehittämisessä.

Rahoitus

Tarjoamme monipuolisen rahoituspalveluvalikoimamme kautta ratkaisuja kaikkiin tarpeisiin, pienistä ja suurista investoinneista toiminnan kehittämiseen. Vertaile eri rahoitusvaihtoehtoja ja valitse niistä tarpeisiisi sopivin.

Osamaksu

Osamaksu

 • Sopii suuria, kauan käytössä olevia investointeja varten
 • Sopii yritykselle, joka haluaa omistaa investointikohteen
 • Ei sido yrityksen likviditeettiä
 • Yritys saa käyttöoikeuden kohteeseen heti ja omistusoikeuden, kun koko velka on maksettu takaisin

Leasing

Leasing

 • Sopii sekä pieniä että suuria investointeja varten
 • Sopii yrityksille, jotka eivät halua omistaa investointikohdetta
 • Yrityksellä on käyttöoikeus kohteeseen, esimerkiksi rahoitettava ajoneuvo
 • Tiedät kuukausittain maksettavan summan

Korkotukilaina ja investointituki

Korkotukilaina ja investointituki

 • Voit saada tukea esimerkiksi tuotantorakennusten rakentamista tai yhteiskäyttöön hankittavien sadonkorjuukoneiden ostamista varten.
 • Tuen määrä vaihtelee investointikohteen mukaan.
 • Korkotukilainat sekä investointituet myöntää ELY-keskus

 

Apua sukupolvenvaihdokseen

Voidaksesi hyödyntää esimerkiksi verosuunnittelumahdollisuudet, on maa- ja metsätalousyrityksen omistajavaihdoksen suunnittelu tärkeää aloittaa hyvissä ajoin. Näin edellytykset sekä luopujaa että jatkajaa tyydyttävän lopputuloksen aikaansaamiselle ovat hyvät. Mikäli et halua luovuttaa maatilaasi tai metsääsi elinaikanasi, voit määrätä testamentilla, miten omaisuutesi jaetaan kuolemasi jälkeen.

Sukupolvenvaihdokseen liittyy monia juridisia kysymyksiä. Meillä on pitkä kokemus sukupolvenvaihdoksien hoitamisesta yhdessä eri yhteistyökumppaneiden kanssa, ja autamme sinua mielellämme notariaattitoimeksiannoissa sekä lainhuuto- ja kiinnityshakemuksissa. Kannattaa antaa asiantuntijan laatia luovutusasiakirjat, kuten kauppa- ja lahjakirjat.

Mikäli haluat apua sukupolvenvaihdoksessa, voit lähettää meille viestin verkkopankin tai mobiilipankin viestitoiminnon kautta, niin otamme sinuun yhteyttä. Voit kirjautua verkkopankkiin myös toisen pankin verkkopankkitunnuksilla.

Oletko alle 41-vuotias ja jatkamassa maatilan hoitoa?

Lue lisää nuoren viljelijän aloitustuesta osoitteessa www.ruokavirasto.fi

 

Sijoita metsätulosi

Jotta metsäomaisuutesi olisi hyvä investointi, on tärkeää, että hoidat metsääsi hyvin ja sijoitat puun myynnistä saamasi rahat tuottavasti. Aktia tarjoaa laajan valikoiman sijoituspalveluita, ja asiantuntijamme auttavat sinua mielellään oikean ratkaisun löytämisessä. 

Tutustu palkittuun varainhoitoomme