Verkkolasku

Sähköinen laskutus on turvallinen ja kustannustehokas tapa lähettää laskuja sähköisesti niin kuluttaja- ja yritysasiakkaillesi. Sähköinen laskutus säästää yrityksesi laskutukseen liittyviä manuaalisia tulostus- ja postituskuluja. Mitä useampia verkkolaskuja lähetät, sitä enemmän säästät. Verkkolasku on suomalaisten pankkien hyväksymä, ja sitä voidaan käyttää sekä yritys- että henkilöasiakkaiden laskutukseen.

Aktian verkkolaskupalvelu on yritysasiakkaille suunnattu sähköinen laskutuspalvelu, joka perustuu Finanssiala r.y:n Finvoice-standardiin. Verkkolaskusopimuksen perusteella voit sekä lähettää että ottaa vastaan verkkolaskuja. Lisäksi yritysasiakkaalla on mahdollisuus lähettää kuluttaja-asiakkaalleen e-laskun vastaanottoehdotuksen jo ennen ensimmäistä laskua, joka yleensä lähetetään paperilaskuna. E-laskun vastaanottoehdotuksen lähettäminen Aktian yritysverkkopalvelun aineistosiirtopalvelussa on myös mahdollista.

Aktia tukee tällä hetkellä Finvoice 1.3 tai sitä uudempien versioiden verkkolaskustandardia. Laskuttajan on kuitenkin huomioitava, että laskun lopullinen vastaanottajapankki voi hylätä vanhimmat versiot, vaikka ne Aktiassa hyväksytäänkin.

Asiakkaan tuleville laskuille on verkkolaskuosoitteen lisäksi lisättävä Aktian BIC: HELSFIHH

Verkkolaskun edut

  • Helppo ja edullinen tapa hoitaa yrityksesi laskutus.
  • Sähköinen lasku on ekologinen ja turvallinen tapa lähettää e-laskuja kuluttajille ja verkkolaskuja yritysasiakkaillesi. Sähköinen laskutus nopeuttaa myös yrityksesi kassanhallintaa.
  • Voit tarkistaa, hyväksyä, tiliöidä ja arkistoida laskun sähköisesti.
  • Voit viedä laskun suoraan ostoreskontraohjelmaan; sitä ei tarvitse syöttää käsin tai skannata.
  • Laskussa on maksuehdotus ja virtuaalinen viivakoodi, jota asiakkaasi voi käyttää maksaessaan esimerkiksi pankkiyhteysohjelmassaan.
  • Verkkolasku on helppo ottaa käyttöön ja käyttää.
  • Verkkolasku on turvallinen, pankit tunnistavat palvelussa sekä laskun lähettäjän että laskun saajan.

Lue lisää verkkolaskusta

Jätä yhteydenottopyyntö, niin kerromme lisää ja autamme sinua palvelun käyttöönotossa.