Yrittäjän henkivakuutus

Yrittäjän henkivakuutus on yrittäjän perheelle ensisijaisen tärkeä. Henkivakuutuksella turvaat perheesi talouden siltä varalta, että sinulle sattuisi jotain. Kuolintapauksessa perheen toisen elättäjän palkka jää pois, mutta kulut kuitenkin säilyvät lähestulkoon ennallaan.


Yrityksen toiminnan jatkuvuus

Henkivakuutuksen avulla voidaan myös varmistaa yrityksen toiminnan jatkuminen. Henkivakuutuskorvauksella voidaan esim. lunastaa osakkeet lähiomaisilta. Vakuuttamalla avainhenkilö turvataan seuraajan tai uuden omistajan etsiminen.
 

Yrittäjäetu 

Kun hankit henkivakuutuksen yrittäjänä, olet oikeutettu henkivakuutuksen yrittäjäetuun. Yritys voi pääsääntöisesti vähentää vakuutusmaksut verotuksessa.

Kun yrittäjänä otat uuden henkivakuutuksen, saat 20 000 euron suuruisen henkivakuutusturvan ensimmäiseksi vuodeksi ilman vakuutusmaksua*. Vakuutus jatkuu normaalihintaisena toisesta vuodesta alkaen.

*Edun arvo perustuu vakuututun ikään ja on esimerkiksi 30-vuotiaalle n. 32 euroa.
 

Verotus

Perintö- ja lahjaverolain muutos, jolla lähiomaisen 35 000 euron vapaaosa poistetaan kuoleman perusteella maksettavista korvauksista, tulee voimaan 1.1.2017. Laissa on kuitenkin yhden vuoden pituinen siirtymäaika. Tämä tarkoittaa sitä, että leski saa perintöverotta puolet omasta korvauksestaan ja muut lähiomaiset 35 000 euroa, mikäli kuolemantapaus sattuu vuonna 2017. Vuoden 2018 alusta lähiomaisille maksettavat henkivakuutuskorvaukset tulevat kokonaisuudessaan perintöverotuksen piiriin.

Jätä yhteydenottopyyntö
 

Esite
Tuotetiedot
Vakuutusehdot