Laskutus

Laskutus

Yritysverkkopankin Laskut-osiossa muodostetaan Finvoice-muotoisia sähköisiä laskuja. Laskut-osioissa näet tekemiäsi laskuja, jotka ovat eri tiloissa joko keskeneräisiä, vahvistamattomia, lähetettyjä tai hylättyjä. Pääset käsittelemään laskuja Laskut-osiosta tai sivun vasemman reunan valikosta. Yritysverkkopankin Laskutustoiminnallisuudet vastaavat pienimuotoista laskutusohjelmaa, mutta ei sisällä reskontratoimintoja.
 
Tallenna aina laskutusasetukset ennen kuin teet laskuja.
 
Laskut on ensisijaisesti tarkoitus lähettää vastaanottajalle verkkolaskuina. Verkkolasku välitetään vastaanottajalle ostajan verkkolaskuosoitteen perusteella. 
 
Mikäli vastaanottajalla ei ole verkkolaskuosoitetta, laskun voi lähettää tulostuspalveluun. Tulostuspalvelussa lasku toimitetaan pankin välityksellä tulostukseen ja postitettavaksi vastaanottajalle. Tulostuspalvelusta peritään erillinen hinta. 
 
Paperilasku tarkoittaa laskua, jonka laskuttaja itse tulostaa Yritysverkkopankista. Sitä ei siis lainkaan lähetetä pankin käsittelyyn.
 
Kuluttaja-asiakkaille ei voi lähettää e-laskua Yritysverkkopankilla. Kuluttajalaskun sallitut muodot ovat tulostuspalvelu, eli tulostuspalveluun Yritysverkkopankilla lähetetyt laskut, jotka pankki toimittaa paperilla postitse saajalle, tai paperilasku, jonka tulostat itse ja toimitat saajalle esimerkiksi postitse.
 
Kaikki laskutuksessa pakolliset tiedot on merkitty tähdellä.
 
Laskut-osiossa käsitellään Yritysverkkopankissa tehtyjä ja lähetettyjä laskuja. Yrityksellesi saapuneet verkkolaskut löydät Yritysverkkopankin Tili ja maksut -välilehden vasemmasta reunasta otsikolla Saapuneet verkkolaskut. 
 

Eurooppalaisen verkkolaskustandardin kriteerit täyttävät laskut

Laki sähköisestä laskutuksesta velvoittaa Valtiota vastaanottamaan ja antaa elinkeinoharjoittajalle oikeuden saada pyynnöstä lasku toiselta elinkeinoharjoittajalta sähköisessä muodossa 1.4.2020 alkaen. Kyseisiä laskuja on mahdollista välittää aineistosiirtona Aktiassa.

Miten voin jatkossa lähettää laskuja, jotka täyttävät eurooppalaisen verkkolaskustandardin kriteerit ja julkishallinnon ohjeen vaatimukset

Muodosta lasku ensin laskutusohjelmalla, jonka jälkeen voit lähettää aineiston Yritysverkkopankin Aineistosiirrot -osiossa tai Web Services -kanavassa. Mikäli sinulla ei ole Aineistosiirtosopimusta voit tehdä toimeksiannon jo tänään verkkosivuillamme www.aktia.fi oma yritysasiakkuus osiossa. Mikäli sinulla tulee kysyttävää, palvelee Yritysasiakaspalveluumme sinua mielellään. Varmistaa aina, että hankkimasi ohjelmisto täyttää myös julkishallinnon ohjeen vaatimukset, mikäli sinulla on tarvetta lähettää laskuja Valtiolle.

 

Laskut

Keskeneräiset laskut

- Keskeneräiset laskut näkyvät laskuluettelossa 45 päivää.
 
Sivulla on hakutoiminto, jolla voit hakea laskuja. Anna hakutekijäksi asiakkaan nimi tai nimen osa ja paina Hae asiakas. Tällöin saat näkyville vain hakemasi asiakkaan keskeneräiset laskut.
 
Laskun saajan nimi ja laskun numero ovat linkkejä laskun tietoihin. Kun siirryt laskun tietoihin, saat esille laskun yhteenvetotiedot.

 

Vahvistamattomat laskut

- Vahvistamattomat laskut näkyvät laskuluettelossa 45 päivää. Vahvistamatonta laskua ei ole vielä lähetetty vastaanottajalle. Sivulla on hakutoiminto, jolla voit hakea laskuja. Anna hakutekijäksi asiakkaan nimi tai nimen osa ja paina Hae asiakas. Tällöin saat näkyville vain hakemasi asiakkaan vahvistamattomat laskut. 
 
Laskun saajan nimi ja laskun numero ovat linkkejä laskun tietoihin. Kun siirryt laskun tietoihin, saat esille laskun yhteenvetotiedot. Kunkin vahvistamattoman laskun oikeanpuoleisessa sarakkeessa on ruksi vahvistamista varten. Kun haluat lähettää laskun, vahvista se turvaluvulla.
 
Jos olet tehnyt paperilaskuja valitsemalla laskun muodoksi paperilasku, niitä ei vahvisteta turvaluvulla, vaan ne jäävät vahvistamattomiin ja poistuvat luettelosta 45 päivän kuluttua. Nämä laskut laskuttaja tulostaa itse paperille ja toimittaa ostajalle.
 
Vahvistettu lasku siirtyy Lähetettyihin laskuihin.

 

Lähetetyt laskut

Lähetetyt laskut näkyvät laskuluettelossa 45 päivän ajan. Lähetettyjen laskujen tiedot talletetaan myös pankin varmistusarkistoon kuluvaksi + 1 vuodeksi, minkä ajan kuluessa voit tarvittaessa tilata laskusta paperikopion pankista. Pankki perii kopiosta palvelumaksun.
 
Sivulla on hakutoiminto, jolla voit hakea laskuja. Anna hakutekijäksi asiakkaan nimi tai nimen osa ja paina Hae asiakas. Tällöin saat näkyville vain hakemasi asiakkaan lähetetyt laskut.
 
Laskun saajan nimi ja laskun numero ovat linkkejä laskun tietoihin. Kun siirryt laskun tietoihin, saat esille laskun yhteenvetotiedot. 

 

Hylätyt laskut

Hylätyt laskut näkyvät laskuluettelossa 45 päivän ajan.
 
Kun avaat laskun tiedot laskun numerosta, saat esille laskun yhteenvetotiedot. Ylimpänä näet syyn, miksi lasku on hylätty.
 
 

Uusi lasku

Myyjän tiedot esitetään valmiina laskutusasetusten mukaisesti. Voit muuttaa niitä yksittäiselle laskulle tällä näytöllä.
 
Myyjän yhteystiedot esitetään valmiina laskutusasetusten mukaisesti. Voit muuttaa niitä yksittäiselle laskulle tällä näytöllä.
 
Laskutettavan asiakkaan tyyppi – valitse tyyppi valintapainikkeelle yritys- tai kuluttaja-asiakas. Valinnalla on merkitystä seuraavaan Ostajan tiedot -näyttöön.
 
Seuraava-painikkeella siirryt laskutuksen seuraavaan vaiheeseen.
 
Tallenna lasku -painikkeella voit tehdä laskun välitallennuksen. Jos joudut keskeyttämään laskun tallennuksen, laskun tiedot löytyvät keskeneräisistä laskuista.
 
Ostajan tiedot voi hakea laskulle joko asiakasrekisteristä tai ne voi tallettaa suoraan laskulle. Laskun tietoihin tallennetut ostajan tiedot puolestaan voi tallettaa asiakasrekisteriin painamalla Tallenna asiakas rekisteriin sivun alareunasta.
 
Asiakasrekisterin asiakkaat - Avaa asiakasrekisteri linkistä ja valitse haluttu asiakas rekisteristä hakemalla asiakkaan nimellä tai nimen osalla.
 
Laskun muoto - Valitse alasvetovalikosta laskun muoto. Muodot ovat verkkolasku, tulostuspalvelu ja paperilasku. 
 
Verkkolasku välitetään asiakkaalle sähköisesti verkkolaskuosoitteen perusteella. 
 
Tulostuspalveluun lähetetään niille asiakkaille menevät laskut, joilla ei ole verkkolaskuosoitetta. Pankki huolehtii laskun tulostuksesta ja postituksesta asiakkaalle. Tulostuspalvelusta peritään pankin palveluhinnaston mukainen hinta. 
 
Paperilasku tulostetaan laskuttajan omalla kirjoittimella. Sitä ei siis lainkaan lähetetä pankin käsittelyyn. Lasku tulostetaan nk. Finvoice-muotoisena tulosteena ja laskun ulkoasu on pelkistetty.
 
Verkkolaskuosoite - Tallenna tähän asiakkaalta saamasi verkkolaskuosoite. Verkkolaskuosoite voi olla eri asiakkaille erimuotoinen, esim. FI2248001020011211, 00370012345678, TE000123456789. Huomaa, että osoitteessa voi alussa olla myös kirjaimia. Verkkolaskuosoite ei ole sama kuin sähköpostiosoite. Kun valitset asiakkaan rekisteristä, asiakkaan verkkolaskuosoite ja operaattoritieto tulevat automaattisesti laskulle.
 
Verkkolaskuoperaattori - Valitse asiakkaan verkkolaskuosoitteeseen kuuluva operaattori- eli välittäjätunnus. Listassa ovat kaikki valittavissa olevat vaihtoehdot. Verkkolaskuoperaattoritiedon saat asiakkaaltasi verkkolaskuosoitteen yhteydessä.
 
Arvonlisäverotunniste - Tallenna asiakkaan arvonlisäverotunniste. Tunnisteen saat asiakkaaltasi.
 
Asiakasnumero - Asiakasnumeroksi tulee laskutusasetuksista seuraava vapaa numero
 
Asiakkaan nimi - Tallenna asiakkaan nimi
 
Ostajayrityksen OVT-tunnus - Tallenna ostajayrityksen OVT-tunnus, jonka olet saanut laskutettavalta asiakkaaltasi. OVT-tunnuksen muoto on 00370123456700001.
Jakeluosoite - Tallenna asiakkaan jakeluosoite
 
Postinumero - Tallenna postinumero
 
Postitoimipaikka - Tallenna postitoimipaikka. Tarkista, että tallensit postinumeron oikein.
 
Yhteyshenkilö - Tallenna ostajan yhteyshenkilön nimi
 
Puhelinnumero - Tallenna yhteyshenkilön puhelinnumero ilman välilyöntejä tai välimerkkejä
 
Sähköpostiosoite - Tallenna yhteyshenkilön sähköpostiosoite
 
Tallenna asiakas asiakasrekisteriin -painikkeella tallennat ostajan tiedot asiakasrekisteriin. Asiakasrekisteriin kannattaa tallentaa kaikkien niiden asiakkaiden tiedot, joita laskutetaan toistuvasti.
 
Seuraava-painikkeella siirryt laskutuksen seuraavaan toimintoon. 
 
Edellinen-painikkeella voit palata taaksepäin.
 
Tallenna lasku -painikkeella voit tehdä laskun välitallennuksen. Jos joudut keskeyttämään laskun tekemisen, välitallennetut laskun tiedot löytyvät keskeneräisistä laskuista, joista voit jatkaa tietojen täydentämistä.

 

Laskun tiedot

Tallenna laskun yleiset tiedot.
 
Laskun tyyppi - Valitse onko lasku
 
- lasku
- hyvityslasku
- muistutuslasku
 
Valitse onko lasku alkuperäinen vai kopio
 
Laskun numero - Laskun numero tulee laskutusasetuksista. Uusi lasku saa aina seuraavan vapaan numeron.
 
Laskun päiväys - Laskun päiväykseksi tulee oletuksena kuluva päivä. Voit halutessasi muuttaa päiväystä kirjoittamalla päälle uuden päiväyksen tai valitsemalla kalenteri näkymästä haluamasi päivän.
 
Eräpäivä - Voit asettaa eräpäivän tallentamalla haluamasi päivämäärän suoraan tähän kenttään tai valitsemalla sen kalenteri näkymästä.
 
Kassa-alennuspäivä - Tallenna kassa-alennuksen päivä, jos yrityksesi antaa kassa-alennusta.
 
Maksuehto - Tallenna laskun maksuehto, esim. 14 pv ./. 2 %, 30 pv netto. Jos hait ostajan tiedot asiakasrekisteristä, maksuehto on valmiina. 
 
Viitenumero – Yritysverkkopankilla tehtävillä laskuilla viite on pakollinen tieto. Viitenumeron voit laskea käyttämällä Aktian kotisivuilla olevaa viitenumerolaskuria. Linkin siihen löydät Yritysverkkopankkisi etusivun alareunasta Hyödyllistä-otsikon alta. Laskuissa voi käyttää vain suomalaista viitenumeroa. Kansainvälistä viitenumeroa eli RF-viitettä ei toistaiseksi voi käyttää.
 
Tilausviite - Tallenna tilaukseen mahdollisesti liittyvä tilausviite tähän.
 
Toimitustapa - Tallenna laskuun liittyvän tavaratoimituksen toimitustapa tähän.
 
Toimitusehdot - Tallenna laskuun liittyvän tavaratoimituksen toimitusehdot tähän.
 
Uusi lasku – laskurivit -näkymässä näet laskulle syötetyt laskurivit. 
 
Painikkeella Lisää uusi laskurivi siirryt sivulle, jolla saat lisättyä laskulle lisää tuotteita. Voit hakea tuoterekisteristä sinne tallentamiasi tuotteita joko tuotteen nimellä tai tuotenumerolla tai täyttämällä laskutettavan tuotteen tai palvelun tiedot lomakkeelle. Lomakkeelle täyttämäsi tuotteen voit halutessasi tallentaa myös tuoterekisteriin painamalla Tallenna tuoterekisteriin -painiketta. Kun olet lisännyt sivulle tarvittavat tuote- ja toimitustiedot (kuten esim. määrä, hinta ja toimituspäivä), siirrät tiedot laskulle painamalla Lisää laskurivi -painiketta. 
 
Lisää uusi laskurivi -painikkeella siirryt tallentamaan uutta laskuriviä.
 
Mikäli haluat poistaa laskurivin, valitse rivi ruksilla Poista-sarakkeesta ja paina Poista valitut laskurivit -painiketta.

 

Yhteensä

Yhteensä-osioon lasketaan jokaisen laskurivin tiedoista seuraavat tiedot:
 
• Summa € (alv 0 %)
• Arvonlisävero yhteensä €
• Arvonlisäverollinen summa yhteensä €
 
Seuraava-painikkeella siirryt laskutuksen seuraavaan toimintoon. Edellinen-painikkeella voit palata taaksepäin.
 
Tallenna lasku-painikkeella voit tehdä laskun välitallennuksen. Jos joudut keskeyttämään laskun tallennuksen, laskun tiedot löytyvät keskeneräisistä laskuista.

 

Uusi lasku – lisätiedot

Lisätiedot-osiossa voit tallentaa koko laskua koskevia lisätietoja tarpeen mukaan. Lisätiedot eivät ole pakollisia.
 
Kassa-alennusprosentti - Tallenna kassa-alennuksen prosenttimäärä. Palvelu laskee alennuksen laskun loppusummasta. Alennusmäärä näkyy tallennuksen jälkeen Alennus € -kentässä sekä laskun yhteenvetotiedoissa.
 
Kassa-alennus € - Tallenna mahdollinen alennusmäärä suoraan euroina silloin, kun et antanut alennusprosenttia.
 
Huomautustiedot - Laskun huomautustiedot tulevat laskutusasetuksista, mikäli ne on tallennettu sinne. Voit muuttaa oletustekstiä tälle laskulle. 
 
Viivästyskorkoprosentti - Viivästyskorkoprosentti tulee laskutusasetuksista, mikäli se on tallennettu sinne. Voit muuttaa prosenttimäärää.
 
Lisätietoja - Tallenna tarpeen mukaan vapaamuotoinen lisätietoteksti laskulle.
 
Verkkoerittely, url - Laskutusasetuksissa mahdollisesti tallennettu verkkoerittelyn osoite. Osoitetta voi muuttaa laskulla tai sen voi kokonaan poistaa.
 
 
Verkkoerittelyä käytetään silloin, kun laskuille halutaan liittää linkki laskuttajan www-sivustolle, esim. hinnastoon, tallenna linkin osoite muodossa http://www.nnn.nn.
 
Verkkoerittely, teksti - Laskutusasetuksissa mahdollisesti tallennettu verkkoerittelyn nimi. Nimeä voi muuttaa laskulla tai sen voi kokonaan poistaa. Linkin nimi näkyy laskulla vastaanottajan avatessa saapuneen verkkolaskun.

 

Uusi lasku – yhteenveto

Yhteenvetona näet kaikki laskulle tallentamasi tiedot.
 
Muokkaa-painikkeella voit palata muuttamaan kunkin osion tietoja, jos haluat korjata laskun tietoja.
 
Takaisin vahvistamattomiin laskuihin -painikkeella pääset palaamaan vahvistamattomien laskujen listalle.
 
Kopio uudeksi laskuksi -painikkeella voit kopioida tekemäsi laskun uuden laskun pohjaksi.
 
Vahvista lasku -painikkeella siirryt vahvistamaan kirjoittamasi laskun. Laskun vahvistaminen lähettää laskun pankin käsittelyyn ja siitä edelleen vastaanottajalle. Lasku siirtyy Lähetetty tilaan, ja löytyy jatkossa Lähetettyjen laskujen listalta.
 
Lähetetyt laskut näkyvät Yritysverkkopankissasi Lähetettyjen laskujen listalla 45 päivää. Tallenna lasku omalle koneellesi ennen määräajan loppumista. Tallentaa voit valitsemalla haluamasi laskun
Lähetettyjen laskujen listalta. Paina listalta valitsemasi laskuntietojen oikeassa reunassa olevaa disketin kuvaa Arkistoi-otsikon alta. Tallennus muodoksi voit seuraavaksi valita pdf, xml, tai html-muodon.
 
Tulosta painikkeella - voit tarvittaessa tulostaa laskun. Voit myös tulostaa arkistoimasi laskun selaimen tulostustoiminnolla.
 
 

Laskutusasetukset

Laskutusasetuksissa voit muokata yrityksesi laskutustietoja. Syöttämäsi tiedot näkyvät asiakkaille lähetettävissä laskuissa.
 
Tallenna laskutusasetukset ennen kuin teet laskuja.
 
Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
 
Laskutustiedot

 

Yrityksen nimi

Yritysverkkopankin ja verkkolaskusopimuksen omistajan nimi tuodaan lomakkeelle automaattisesti pankin järjestelmistä. Tietoa ei voi muuttaa yritysverkkopankissa.

 

Yrityksen y-tunnus

Yritysverkkopankin ja verkkolaskusopimuksen omistajan y-tunnus tuodaan lomakkeelle automaattisesti pankin järjestelmistä. Tietoa ei voi muuttaa yritysverkkopankissa.

 

Laskuttajan nimi

Kirjoita tähän kenttään yrityksesi nimi.

 

Laskuttajan OVT-tunnus

Tallenna yrityksen OVT-tunnus 17 merkkisenä. Laskuttajan OVT-tunnusta tarvitaan laskujen automaattisessa käsittelyssä vastaanottajan järjestelmissä. 
 
OVT-tunnus muodostetaan yrityksen y-tunnuksesta seuraavasti:
 
• 0037 = Suomen maatunnus
• 01234567 = laskuttajan y-tunnus
• 12345 = valinnainen osa, kustannuspaikka tms.
 
Jos yrityksessäsi ei käytetä esim. kustannuspaikkatietoa, viimeiset 5 merkkiä voivat olla nollia.

 

Puhelinnumero

Tallenna kenttään puhelinnumero jonka haluat näkyvän laskulla.

 

Faksinumero

Tallenna kenttään faksinumero, jos haluat sen näkyvän laskulla.

 

Kotipaikka

Tallenna kenttään laskuttajan kotipaikka.

 

Arvonlisäverotunniste

Tallenna yrityksen arvonlisäverotunniste, mikäli yritys on arvonlisäverovelvollinen. Verottajan ohjeeseen perustuen (EU-maiden arvonlisäverotunniste) alv-tunniste tulee olla muotoa FI999999998. Jos Y-tunnus on 0765432-1, alv-tunniste on FI07654321.
 
Myyjä ei ole arvonlisäverovelvollinen, mikäli yritys ei ole arvonlisäverovelvollinen
 
Valitse oikea vaihtoehto oletusarvoksi valintanapista.

 

Myyjän yhteystiedot

Tallenna oikeat tiedot seuraavasti:
 
Yhteyshenkilö Tallenna myyjän yhteyshenkilön nimi
 
Puhelinnumero Tallenna yhteyshenkilön puhelinnumero ilman välimerkkejä tai välilyöntejä
 
Sähköpostiosoite Tallenna yhteyshenkilön sähköpostiosoite
 
www-osoite Tallenna yrityksen www-osoite. Osoite on laskulla linkki, josta laskun vastaanottaja voi siirtyä annettuun www-osoitteeseen. Www-osoite tulostuu paperilaskulla laskun alatunnisteelle.

 

Muut asetukset

Seuraava laskunumero
 
Anna laskunumeron aloitusluku, uusi lasku saa aina seuraavan vapaan laskunumeron, esim. 2007001
 
Huomautusaika
 
Tallenna yrityksen käyttämä huomautusteksti. Teksti tulostuu jokaiselle laskulle. Esim. Huomautusaika 7 päivää. Kentän pituus on 29 merkkiä.
 
Viivästyskorkoprosentti
 
Tallenna viivästyskorkoprosentti
 
Verkkoerittely, url
 
Jos laskuille halutaan liittää linkki laskuttajan www-sivustolle, esim. hinnastoon, tallenna linkin osoite muodossa http://www.nnn.nn.
 
Laskutusasetuksista linkin osoite siirtyy automaattisesti kaikille muodostettaville laskuille. Osoitetta voi laskun tiedoissa muuttaa tai sen voi poistaa yksittäiseltä laskulta.
 
Verkkoerittely ei sisälly yritysverkkopankki- tai verkkolaskusopimukseen automaattisesti. Halutessasi ottaa palvelun käyttöön, ota yhteys omaan konttoriisi. Palvelusta sovitaan erikseen pankin kanssa.
 
Verkkoerittely, teksti
 
Tallenna verkkoerittelyn nimi, joka näytetään laskun vastaanottajalle hänen avatessaan verkkolaskun. Esim. Hinnasto. Verkkoerittelyn nimen voi laskun tiedoissa muuttaa tai sen voi poistaa yksittäiseltä laskulta
 
Tietojen tallentaminen - Vahvista antamasi tiedot antamalla yritysverkkopankin pyytämä turvaluku avaintunnuskortiltasi.
 
 

Asiakasrekisteri

Laskutettavien asiakkaiden tiedot voidaan tallentaa asiakasrekisteriin. Voit lisätä, muokata tai poistaa yritys- tai henkilöasiakkaan tietoja asiakasrekisteristä. Asiakasrekisteri toimii hyvänä aputyökaluna kun luot uusia laskuja.
 
Asiakasrekisterin käyttöönotosta sovitaan yritysverkkopankkisopimuksella. Voit ottaa asiakasrekisterin käyttöön sopimalla asiasta omassa konttorissasi.

 

Asiakkaan haku

Valitse ensin asiakassegmentti josta haluat hakea. Vaihtoehdot pudotusvalikossa ovat yritysasiakkaat ja kuluttaja-asiakkaat. Anna hakukenttään haluamasi asiakkaan nimi tai nimen osa ja paina Hae asiakas.
 
Haun jälkeen saat esille listauksen hakukriteerit täyttävistä asiakkaista. Listasta näet asiakkaan nimen ja verkkolaskuosoitteen. Kuluttaja-asiakkaista näet vain nimen. 
 
Asiakkaan nimi toimii linkkinä asiakkaan rekisterissä oleviin tietoihin. Linkkiä painamalla siirryt asiakkaan tietoihin, joissa voit ylläpitää niitä. Tallenna muutokset painamalla Tallenna tiedot -painiketta. Asiakkaan poistat painamalla Poista asiakas -painiketta. Voit poistaa asiakkaan asiakasrekisteristä myös hakusivun listauksesta painamalla listan oikeassa laidassa olevaa punaista Poista-rastia.

 

Uuden asiakkaan lisääminen rekisteriin

Asiakasrekisterin etusivulla on painikkeet Uusi yritysasiakas ja Uusi kuluttaja-asiakas. Valitse haluamasi asiakastyyppi. Painamalla asiakastyyppiin sopivaa painiketta avautuu asiakkaasi tiedoille soveltuva tyhjä asiakasrekisterin tallennussivu.
 
 

Tuoterekisteri

Laskutettavien tuotteiden tiedot voidaan tallentaa tuoterekisteriin. Tuoterekisterin käyttö ei ole pakollista, vaan tuotteen tiedot voi tallentaa myös suoraan laskulle. Tuoterekisterin käyttö helpottaa laskun muodostamista. Voit lisätä, muokata tai poistaa yrityksesi tuotteita tai palveluita tuoterekisteristä. Tuoterekisteri toimii hyvänä aputyökaluna kun luot uusia laskuja.
 
Tuoterekisterin käyttöönotosta sovitaan yritysverkkopankki sopimuksella. Voit ottaa tuoterekisterin käyttöön sopimalla asiasta omassa konttorissasi.

 

Tuotteen haku

Valitse ensin hakuehto, jolla haluat hakea. Vaihtoehdot pudotusvalikossa ovat tuotteen nimi ja tuotekoodi. Anna hakukenttään haluamasi tuotteen nimi tai nimen osa, jos haet tuotteen nimellä ja tuotekoodi tai sen osa, jos haet tuotenumerolla. Paina Hae tuote.
 
Haun jälkeen saat esille listauksen hakukriteerit täyttävistä tuotteista. Listasta näet tuotteen nimen ja tuotekoodin.
 
Tuotteen nimi toimii linkkinä tuotteesta rekisterissä oleviin tietoihin. Linkkiä painamalla siirryt tuotteen tietoihin, joissa voit ylläpitää niitä. Tallenna muutokset painamalla Tallenna tiedot -painiketta. Tuotteen poistat painamalla Poista tuote -painiketta. Voit poistaa tuotteen tuoterekisteristä myös hakusivun listauksesta painamalla listan oikeassa laidassa olevaa punaista Poista-rastia.

 

Uuden tuotteen lisääminen rekisteriin

Painamalla tuoterekisterin etusivulla Uusi tuote -painiketta avautuu tyhjä tuoterekisterin tallennussivu. Tallenna antamasi tuotetiedot painamalla Lisää tuote -painiketta.