Korttimaksaminen verkossa

Kortti on turvallinen maksutapa kaikessa nettimaksamisessa, kunhan käytät sitä yhtä huolellisesti kuin muussakin asioinnissa.  

Maksa turvallisesti verkossa käyttäen Mastercard SecureCode -palvelua

Mastercard SecureCode on pankkien ja Mastercardin yhteistyössä kehittämä varmistuspalvelu. Palvelun käyttäminen vastaa kortinhaltijan allekirjoitusta.

Turvallisuus paranee

Yli 50 % maailman verkko-ostoksista maksetaan Mastercardilla. Mastercard SecureCoden avulla kaupan osapuolet – kortinhaltija ja verkkokauppa – todennetaan Internetissä tehtävien ostosten turvallisuuden parantamiseksi.

Kun teet ostoksia Mastercard SecureCode -järjestelmään kuuluvassa verkkokaupassa, todennat henkilöllisyytesi Aktia Wallet-varmenteella. Käyttämällä palvelua voit olla varma, että maksutapa on turvallinen ja että verkkokauppa ja veloitettava summa ovat oikein.

Lue lisää Mastercard SecureCode-palvelusta

Maksaminen verkossa Mastercard SecureCode -palvelun ulkopuolella

Jos et asioi kauppapaikassa, joka käyttää Mastercard SecureCode -todentamispalvelua, varmista, että käytössä on niin sanottu SSL-yhteys. SSL-yhteyskäytännön suojaamana voit antaa korttitiedot kauppiaan www-sivulla olevaan lomakkeeseen. Ennen kortin tietojen antamista, varmistu siitä, että SSL-yhteyskäytäntö on varmasti päällä:

  • www-osoite on muotoa https://...
  • Selaimen alareunassa oleva lukon tai avaimen kuvake on yhtenäinen (lukittu/ehjä). Voit myös kaksoisnapsauttaa selaimen alareunassa olevaa lukon tai avaimen kuvaketta ja varmistaa, että SSL-varmenne on todella myönnetty www-osoitteelle, jossa asioit.


SSL suojaa verkkoyhteyden tietokoneesi ja kauppiaan palvelimen välillä. Ostoksesta ei tallennu automaattisesti kuittia tietokoneellesi, joten toimi silloin seuraavien ohjeiden mukaisesti:

  • Tallenna tai tulosta itsellesi kauppiaan www-sivulla antama kuvaus ostoksista ja maksuehdoista, jotka aiot hyväksyä ennen korttitietojen syöttämistä ja maksun lopullista hyväksymistä.
  • Hyväksy maksu syöttämällä kortin numero ja voimassaoloaika verkkolomakkeelle ja etene kauppiaiden antamien ohjeiden mukaan. Sinulta voidaan pyytää myös lisätarkistuksia, kuten laskutusosoite ja/tai nimikirjoituspaneelissa oleva kolminumeroinen kortin tunnus (Card Verification Value).
  • Tallenna tai tulosta myös kauppiaan mahdollisesti antama kuittaus maksun hyväksynnän jälkeen.
  •  Säilytä tallentamasi tai tulostamasi tiedot myöhempää tarkistusta ja vertailua varten.

Aktia Business -korttinumerot ja CVV-turvakoodi

Turvakoodi (CVV-koodi) on kolminumeroinen luku kortin takana. Kun käytät kortin etupuolen 16 merkkiä pitkää korttinumeroa ja kortin taustapuolen allekirjoituksen vierestä löytyvää kolminumeroista turvakoodia (CVV-koodi) voit maksaa ostoksesi verkossa.