Avbetalning

Avbetalning är en finansiering som överenskoms för en viss tid och som används för anskaffning av investeringsobjekt. Med avbetalning kan du finansiera ditt företags lösa egendom, som t.ex. transportmaterial, fordon samt arbets- och industrimaskiner. Det spelar ingen roll om objektet du köper är nytt eller begagnat. Avbetalning lämpar sig som finansieringssätt när ditt företag vill ha betalningstid för investeringen.
 

Så här fungerar avbetalning

Du skaffar maskinen eller anordningen och kommer överens om köpevillkoren med säljaren. Du betalar säljaren en handpenning vid köpet, ca 30 % av det momsbelagda anskaffningspriset, i pengar och/ eller bytesobjekt. Objektet du köper ställs som säkerhet för finansieringen, och företagets andra säkerheter sparas för andra behov.
 
Objektet bokförs i balansen som företagets eget, vilket betyder att du kan dra av momsen genast efter anskaffningen. Betalningsraten innefattar amortering, ränta och behandlingsavgift. Räntan kan avdras i beskattningen. Uppläggningsprovision betalas i samband med den första raten. Kredittiden varierar i allmänhet från 2 - 5 år.
 

Fördelar med avbetalning

  • Du kan skaffa en maskin eller anordning till ditt företag för långsiktigt bruk.
  • Det anskaffade objektet fungerar som säkerhet för finansieringen och företagets övriga säkerheter kan sparas för andra behov.
  • Avbetalning möjliggör investeringsstöd från NMT-centraler (med vissa begränsningar).
  • Ditt företag kan oberoende av finansiering utnyttja förmånerna som ges vid kontant betalning.
     

Frågor gällande avbetalning?

Du får svar på frågor gällande avbetalning snabbt och behändigt från oss.
Lämna en kontaktbegäran så berättar vi mera.

Lämna kontaktbegäran