Nätlön - modernt och kostnadseffektivt

Med hjälp av nätlön kan du skicka lönespecifikationen elektroniskt till företagets anställda. De öppnar lönespecifikationen i sin egen nätbank. Nätlönen är både ekologisk och kostnadseffektiv.

Nätlön passar alla företag och samfund. Tjänsten effektiviserar löneadministrationen och bidrar till att uppnå betydande kostnadsbesparingar. Här är några exempel.

  • Det uppstår inga kostnader för material och postning, eftersom lönespecifikationerna skickas, sparas och visas i elektronisk form.
  • Antalet förfrågningar till löneadministrationen minskar. Lönespecifikationerna sparas 18 månader i det elektroniska arkivet och medarbetaren hittar dem lätt. I utskriftsform är de också medarbetarens löneintyg.

Fördelar även för anställda

För de anställda är nätlön ett modernt sätt att kontrollera, spara på sin dator eller skriva ut lönespecifikationerna. Medarbetaren identifierar sig i nätbanken och ser bara sina egna lönespecifikationer som sparas i 18 månader i ett elektroniskt arkiv. Nätlönstjänster erbjuds för närvarande av de flesta finländska bankerna.

Mera om nätlön

Du tar i bruk nätlönstjänsten genom att komma överens om detta både med företagets nätlönsoperatör (för närvarande Aditro, Tieto, CGI och Enfo). Efter att ha ingått avtal informerar du de anställda att företaget erbjuder nätlönstjänsten. För de anställda är det enda kravet att utnyttja tjänsten att de ska ha nätbanksavtal i någon av bankerna som tillhandahåller tjänsten.