Metsän omistaminen ja hoito

Metsänomistajana hallinnoit arvokasta uudistuvaa luonnonvaraa. Hyvin hoidetulla metsällä ei ole pelkästään taloudellista arvoa, vaan se on arvokas myös metsästyksen ja kalastuksen sekä muiden luonto- ja ympäristöelämysten kannalta.

Metsä on yhä suositumpi sijoituskohde ja sitä voidaan hyvin pitää yhtenä vaihtoehtona, kun haluat jakaa sijoituksesi eri omaisuuslajeihin. Metsän reaalinen tuotto pidemmän ajanjakson aikana on tutkimusten mukaan 2 - 5 prosenttia. Tuotto ei vaihtele kovinkaan paljon vuodesta toiseen, ja sitä voidaan verrata lähinnä valtionobligaatioihin.

Metsä voi parhaiten, kun omistaja on kiinnostunut omaisuudestaan ja hoitaa sitä aktiivisesti. Metsän omistamisessa ei kuitenkaan tarvitse olla kyse pelkästään taloudellisista arvoista. Suurimmalla osalla metsätiloista on alueita, jotka voidaan jättää kokonaan tai osittain metsänhoidollisten toimien ulkopuolelle. Niissä tapauksissa muut kuin taloudelliset arvot ovat etusijalla.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä, jos olet ostamassa metsäkiinteistöä. Rahoitusneuvojamme antavat nopeasti tietoja eri rahoitusvaihtoehdoista.

Metsäkiinteistön rahoitus

Sukupolvenvaihdos

 

Avaa oma tili metsätalouden hoitoa varten. Lue lisää tilivaihtoehdoista.