Puukauppa

Metsän kiertoaikana voit tehdä kahdesta neljään hakkuuta, joista saat hakkuutuloja. Jos sijoitat tulot hyvin, voit saada niistä tuottoa monen vuoden ajan.

Tässä esitellään kaksi tavallisinta puukauppamuotoa.

Pystykauppa

Tavallisin puukauppamuoto on pystykauppa. Pystykauppasopimuksella luovutat metsän hakkuuoikeuden puunostajalle. Ostaja huolehtii puun korjuusta eli kaadosta ja kuljetuksesta edelleen jalostettavaksi.

Sopimuksessa kaadettavat määrät ovat arvioita. Lopullisen puumäärän tiedät vasta kun hakkuu on suoritettu. Toisin sanoen kun puutavara on sahattu eri puutavaralajeiksi ja mitattu, joko tehtaalla tai metsäkoneen mittalaitteen avulla hakkuun yhteydessä.

Hankintakauppa

Jos valitset puun myymisen hankintakauppana, sitoudut toimittamaan tietyn määrän puuta tiettyyn paikkaan sovittuna aikana. Voit joko hoitaa sekä hakkuun että puun kuljetuksen itse tai käyttää metsäyrittäjän tai metsänhoitoyhdistyksen/metsäreviirin hakkuupalvelua.

Huomaa

Kaikista hakkuista, joista saa myytävää puutavaraa, pitää tehdä ilmoitus metsäkeskukseen. Useimmiten sen tekee puutavaran ostaja tai metsänhoitoyhdistyksen/metsäreviirin asiantuntija.

Sijoita puutavarasta saadut tulot hyvin

Ota yhteyttä, niin voimme keskustella hakkuutulojesi sijoittamisesta. Sijoitettuna voit saada tuloista tuottoa pitkän ajan. Sijoitusasiantuntijamme selvittävät sijoittajaprofiilisi ja tekevät ehdotuksia eri sijoitusvaihtoehdoista.