Siirry sisältöön Siirry chattiin
Tunnistautuminen Aktian verkkopankkiin muiden pankin tunnuksilla, tunnistautuminen Aktian lomakkeille ja hakemuksille sekä Aktia Wallet -sovelluksen rekisteröinti eivät tällä hetkellä toimi.  Vikaa korjataan parhaillaan. Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvaa haittaa.
Kolme tapaa suojata taloutesi odottamattomilta riskeiltä

Kolme tapaa suojata taloutesi odottamattomilta riskeiltä

Maanantai 11. tammikuuta 2021 Blogit ja artikkelit

Yleisimmät meihin kohdistuvat taloudelliset riskit liittyvät joko muutoksiin ympäröivässä maailmassa tai siihen, että sinulle tai läheisellesi sattuu jotain odottamatonta. Näihin riskeihin kuitenkin voi ja kannattaa varautua.

 

Riski 1: Sinulle tai läheisellesi tapahtuu jotain

Me suomalaiset vakuutamme kyllä tunnollisesti omaisuutemme, mutta unohdamme usein turvata itsemme ja läheisemme. Keskeisin talouteemme kohdistuva riski liittyy siihen, että joku perheessämme sairastuu vakavasti tai kuolee. Sairastumisen tai kuoleman seurauksena perheen tulotaso voi helposti vaikka puolittua, mutta menot harvemmin pienenevät vastaavasti.

Aktia Henkilöturvat auttavat sinua ja läheisiäsi selviytymään taloudellisesti ja varmistamaan, että tulotasonne säilyy ennallaan niin, että voitte esimerkiksi jatkaa asumista nykyisessä kodissanne.


Riski 2: Korot nousevat

Useimmille meistä keskeisin ulkoinen riskitekijä on korkojen nousu. Koronnousu vaikuttaa suoraan lainasi kuukausierään. Muutaman prosentin nousu viitekorossa voi merkitä jopa satoja euroja lisää maksettavaa kuukaudessa.

Vaikka korkotaso on nyt pitkään ollut hyvin alhainen, eikä moni enää edes muista korkeampien korkojen aikaa, jollain aikavälillä korot kuitenkin todennäköisesti taas nousevat. Vielä vuonna 2008 ennen finanssikriisiä 12 kk Euribor oli yli viidessä prosentissa.

Korkoputken avulla voit varmistaa, etteivät kuukausikulusi nouse liian suuriksi korkojen noustessa. Korkoputki voidaan liittää sekä uusiin, että olemassa oleviin lainoihin.


Riski 3: Odottamaton rahantarve

Lisäksi suosittelemme, että sinulla tulisi olla noin 2-3 kuukauden nettokuukausipalkkaa vastaava summa säästöinä yllättäviä menoja varten. Näin esimerkiksi työtilanteen muuttuessa sinulta löytyy taloudellista puskuria. Puskurin kartuttamiseksi suosittelemme säännöllistä kuukausisäästämistä.