Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä

Aktian nimissä on lähetetty huijausviestejä, joissa ilmoitetaan, että ”sinulla on uusi päivitys”, ja pyydetään kirjautumaan. Linkki ohjaa valesivustolle, joten älä klikkaa linkkiä. Lue lisää turvallisesta asioinnista täältä.

 

Autot, veneet ja muut menopelit fiksusti Aktian rahoituksella

Autot, veneet ja muut menopelit fiksusti Aktian rahoituksella

Keskiviikko 26. toukokuuta 2021 Blogit ja artikkelit

Uutta menopeliä hankkiessa kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään myös sen rahoitusta. Liikkeet tarjoavat hanakasti erilaisia rahoitusvaihtoehtoja samalta tiskiltä, ja näihin tarjouksiin onkin helppo tarttua, kun asfaltti polttaa tai ulappa kimmeltää. Mutta tässäkin asiassa kannattaa ajatella vähän pidemmälle ja verrata eri vaihtoehtoja.

Neljä kysymystä rahoituksesta, jotka kannattaa esittää ennen kaupantekoa:

1. Onko maksuohjelma sinulle sopiva, ja joustaako rahoitus tarvittaessa?

Pankkilaina voidaan räätälöidä juuri sinulle sopivaksi, ja maksuohjelmaa on myös mahdollista muuttaa, jos esimerkiksi elämäntilanteesi muuttuu. Voit halutessasi tehdä vapaasti ylimääräisiä lyhennyksiä tai hakea muutosta laina-aikaan tai maksuerään.

2. Kuka omistaa kaupan kohteen laina-aikana, ja mitä oikeuksia sinulla on sen suhteen?

Pankkilainan kanssa omistat kulkupelin itse, etkä ole ainoastaan haltija. Näin voit itse valita esimerkiksi millaisen vakuutuksen haluat ottaa sille.

3. Onko maksuaikataulu rajattu, ja sisältyykö sopimukseen iso loppuerä?

Usein liikkeen tarjoamissa rahoituksissa maksuaikataulu on rajallinen (3-5 vuotta) ja niihin sisältyy isompi viimeinen erä, jonka avulla kuukausierät on saatu painettua pienemmiksi. Pankkilainassa aikataulu ja maksuerät ovat joustavammin sovittavissa.

4. Onko sinulla vakuutta, jota voit hyödyntää?

Vakuudellisella kulutusluotolla voit rahoittaa isommat, yleensä yli 20 000 euron, hankinnat. Jos sinulla on esimerkiksi omistusasunto, jota olet jo maksanut, voit käyttää sitä pankkilainan vakuutena. Suuremman lainamäärän ollessa kyseessä, vakuudellinen laina on usein vakuudetonta lainaa edullisempi. 

Hae rahoitusta

Aktia Käyttölaina – lainaa ilman takaajia tai vakuuksia Vakuudellinen kulutusluotto – fiksu tapa rahoittaa isommatkin hankinnat