Siirry sisältöön Siirry chattiin
Finnair Visa -sovelluksen aktivoinnissa käytettävä kertakäyttöinen vahvistuskoodi ei tällä hetkellä saavu asiakkaille.

Vikaa korjataan parhaillaan. Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvaa haittaa.

Perheen vaurastumissuunnitelma sai vaihtamaan pankkia

Perheen vaurastumissuunnitelma sai vaihtamaan pankkia

Keskiviikko 18. elokuuta 2021 Blogit ja artikkelit

Omaan tilanteeseen räätälöity ja kokonaisratkaisun tarjoava vaurastumissuunnitelma sai Suomelan perheen vaihtamaan asuntolainansa Aktiaan. Heidi Suomela ihmettelee, miksi mikään pankki ei ole tarjonnut samaa aikaisemmin.

Suomelan perheeseen (nimet muutettu) kuuluvat noin 40-vuotiaat Heidi ja Jaakko sekä heidän kaksi alakouluikäistä lastaan. Perhe asuu pääkaupunkiseudulla itse rakennuttamassaan omakotitalossa, joka valmistui vajaat kymmenen vuotta sitten.

Talosta on jäljellä asuntolainaa, jonka muuttaminen ainakin osittain kiinteäkorkoiseksi tuntui perheen mielestä järkevältä nykyisessä markkinatilanteessa.

– Meillä oli koko laina sidottuna kolmen kuukauden euriboriin. Vaikka korot ovat nyt alhaalla, ne todennäköisesti jossain vaiheessa nousevat, Heidi toteaa.

Halusimme löytää pankin, jossa nimetty henkilö hoitaa meidän asioitamme, ettei joka kerta tarvitse alusta alkaa selvittää, mitä haluamme tehdä. Aktia vakuutti meidät tässä asiassa parhaimmin, Heidi kertoo.

Hän oli ensin yhteydessä vanhaan pankkiinsa, jolta kesti kolme viikkoa vastata yhteydenottoon. Sen jälkeen tapaamisaikaa olisi täytynyt odottaa vielä kaksi viikkoa. Kun vanha pankki heräili vastaamaan, Suomelat olivat pankkivertailussaan jo pitkällä. He kilpailuttivat viisi pankkia toukokuussa 2021.

– Halusimme löytää pankin, jossa nimetty henkilö hoitaa meidän asioitamme, ettei joka kerta tarvitse alusta alkaa selvittää, mitä haluamme tehdä. Aktia vakuutti meidät tässä asiassa parhaimmin, Heidi kertoo.

Pankinvaihto käynnisti sijoittamisen

Sijoittaminen oli ollut Suomeloiden ajatuksissa jo aiemmin. Vanhaan pankkiin oli avattu sijoitustilit, mutta asiassa ei päästy vauhtiin.

– Aloitimme vasta pankinvaihdon myötä, vaikka sijoittaminen oli ollut mielessä jo kauan. Aktian yhteyshenkilö oli tässä tosi hyvä apu, selkeä ja mukava. En ole ennen saanut niin hyvää palvelua, Heidi kehuu.

Aloitimme sijoittamisen vasta pankinvaihdon myötä, vaikka sijoittaminen oli ollut mielessä jo kauan. Aktian yhteyshenkilö oli tässä tosi hyvä apu, selkeä ja mukava. En ole ennen saanut niin hyvää palvelua, Heidi kehuu.

Selkeyttä lisäsivät laadukkaat ja perheen tilanteeseen räätälöidyt laskelmat ja esitykset. Aktian vaurastumissuunnitelma perustuu ajatukselle, että säästämisen ja sijoittamisen voi aloittaa jo laina-aikana.

– Miksi tätä ei ole meille aikaisemmin tarjottu, vanhasta eikä muustakaan pankista? Oli helppo homma automatisoida sijoittaminen pariin perusrahastoon. Ja ihan sama, vaikka siinä laina-aika piteni muutaman vuoden.

Molemmat Suomelat ovat markkinointialalla johtotehtävissä.

– Meillä on ihan hyvät palkat, joten jotain pitää jäädäkin säästöön. Sijoituksista voi jäädä lapsillekin pesämuna tulevaisuudessa, Heidi pohtii.

Omien sijoitustensa ohella Suomelat säästävät kuukausittain myös lapsilleen.

– Lasten sijoitukset ovat minulle tosi tärkeitä. Heillä on omat tilinsä, ja nuorempikin saa juuri oman pankkikorttinsa.

Kaikki hoitui etänä

Aktiaan siirtyneestä perheen asuntolainasta puolet on nyt kiinteäkorkoista ja puolet euriboriin sidottua. Aktia teki kaikki asiakkuuden siirtoon liittyvät paperityöt.

– Ajattelin, että tulee hirveä ruljanssi tehdä ilmoituksia sinne ja tänne, mutta Aktia hoiti kaiken puolestamme. Meidän ei tarvinnut enää olla yhteydessä vanhaan pankkiin, ja kaikki hoitui kännykällä. Se meni ihan älyttömän hyvin.

Ajattelin, että tulee hirveä ruljanssi tehdä ilmoituksia sinne ja tänne, mutta Aktia hoiti kaiken puolestamme. Meidän ei tarvinnut enää olla yhteydessä vanhaan pankkiin, ja kaikki hoitui kännykällä. Se meni ihan älyttömän hyvin..

Heidille on tärkeää, että Aktian kanssa koko vaurastumissuunnitelman teko onnistui etäyhteydellä. Pankin konttorissa käyminen olisi hänen mielestään ollut vanhanaikaista.

– Se oli superplussaa, ettei tarvinnut mennä mihinkään konttoriin. Kun meillä molemmilla on työmme ja niihin liittyvät matkat ja lasten viemiset harrastuksiin, konttoritapaamisen järjestäminen keskelle päivää on melko mahdotonta, hän sanoo.

Varaa aika etätapaamiseen
Lue lisää vaurastumissuunnitelmasta

Teksti: Juha Peltonen