Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktia Henkivakuutuksen asiakaspalvelu on ruuhkautunut.

Pahoittelemme ruuhkasta aiheutuvaa haittaa.

Aktia Mikro Markka avataan rajoitetusti uusille merkinnöille

Maanantai 11. lokakuuta 2021 Asiakastiedotteet

Pääosin pieniin, markkina-arvoltaan alle 500 miljoonan euron arvoisiin suomalaisiin yhtiöihin sijoittava Aktia Mikro Markka -erikoissijoitusrahasto on ollut yksi rahastovertailujen kiintotähdistä koko toimintansa ajan. Kiinnostuneita sijoittajia on riittänyt jonoksi asti, mutta rahasto on haluttu pitää kokonsa puolesta tehokkaana. Siksi siihen on otettu sijoituksia viime vuosina vain harkinnan mukaan.


Sijoituskohteiden arvonnousun myötä rahaston koko on kasvanut 60 miljoonasta 120 miljoonaan euroon. Pienyhtiöiden arvot ovat yleisestikin nousussa, ja hyvässä vauhdissa olevalla listautumismarkkinalla on odotettavissa kiinnostavaa tarjontaa myös pienempään päähän. Haluamme tässä tilanteessa varmistaa rahaston pääomien riittävyyden ilman, että salkun aiempia omistuksia on tarpeen likvidoida uusien sijoitusten mahdollistamiseksi. 


Rahaston koko on päätetty asettaa 130 miljoonaan euroon. Uusille sijoittajille on nyt tilaa, joskin rajallisesti. Rahasto avataan sijoituksille toistaiseksi ja suljetaan rahastoyhtiön päätöksellä uudestaan heti, kun asetettuun tavoitteeseen on päästy. 


Tutustu rahastoon

 

Tämä ei ole Aktia Pankki Oyj:n antama yksilöllinen suositus asiakkaalle. Sijoittamiseen liittyy aina riski sijoitetun pääoman menettämisestä osittain tai kokonaan. Rahoitusvälineen arvo voi nousta tai laskea. Myös odotettu tuotto voi jäädä saamatta. Aktia Pankki Oyj ei vastaa asiakkaan sijoitustoiminnan tuloksesta. Asiakkaan tulee aina ennen sijoituspäätöksen tekemistä tutustua rahoitusvälineen ominaisuuksiin, kuluihin ja riskeihin.