Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä

Aktian nimissä on lähetetty huijausviestejä, joissa ilmoitetaan, että ”sinulla on uusi päivitys”, ja pyydetään kirjautumaan. Linkki ohjaa valesivustolle, joten älä klikkaa linkkiä. Lue lisää turvallisesta asioinnista täältä.

 

Muutoksia Aktian rahastoissa

Perjantai 15. lokakuuta 2021 Asiakastiedotteet

Osuudenomistajille Sijoitusrahastoissa ja Erikoissijoitusrahastoissa Aktia Arvo Kruunu, Aktia Arvo Markka, Aktia Mikro Kruunu, Aktia Uusi Eurooppa, Aktia Nordic, Aktia Capital, Aktia Nordic Micro Cap ja Aktia Europe Small Cap

Aktia Rahastoyhtiön ja AV Rahastoyhtiön (ent. Taaleri Rahastoyhtiö) hallitukset ovat 16.8.2021 päättäneet sulauttaa yhtiöiden hallinnoimia rahastoja. Lisäksi Aktia Rahastoyhtiö on päättänyt vastaanottavien rahastojen sääntömuutoksista. Sulautumiset ovat osa Aktian ja Taalerin varainhoitoliiketoiminnan yhdistämistä, jossa sijoitustoiminnaltaan ja riskiprofiililtaan samankaltaisia rahastoja sulautetaan yhteen. Finanssivalvonta on hyväksynyt sulautumissuunnitelmat 7.10.2021. Muutokset eivät edellytä osuudenomistajilta toimenpiteitä.

Sulautumiset toteutuvat 24.11.2021 seuraavasti:

  • Sijoitusrahasto Aktia Arvo Kruunu sulautuu Sijoitusrahasto Aktia Nordiciin
  • Sijoitusrahasto Aktia Arvo Markka sulautuu Sijoitusrahasto Aktia Capitaliin
  • Erikoissijoitusrahasto Aktia Mikro Kruunu sulautuu Sijoitusrahasto Aktia Nordic Micro Capiin
  • Erikoissijoitusrahasto Aktia Uusi Eurooppa sulautuu Sijoitusrahasto Aktia Europe Small Capiin

Rahastojen sulautumiset eivät aiheuta kustannuksia tai veroseuraamuksia luonnollisille henkilöille, jotka ovat yleisesti verovelvollisia Suomessa.

Sulautumisessa sulautuvien rahastojen omistukset ja vastuut siirtyvät vastaanottaviin rahastoihin yllä olevan mukaisesti jonka jälkeen sulautuvat rahastot lakkautetaan. Sulautuvien rahastojen osuudenomistajat saavat sulautumispäivänä sulautumisvastikkeena rahasto-osuuksia vastaanottavasta rahastosta samasta euromääräisestä arvosta kuin osuudenomistajalla on ollut rahasto-osuuksia sulautuvassa rahastossa.

Osuudenomistajat sulautuvassa ja vastaanottavassa rahastossa voivat lunastaa tai vaihtaa rahasto-osuudet ilman lunastus- tai vaihtopalkkiota jonkin toisen saman rahastoyhtiön hallinnoiman sijoitusrahaston osuuksiksi. Toimeksiannot lunastuksesta tai rahasto-osuuksien vaihdosta tulee jättää 17.11.2021 klo 13.00 mennessä Rahastoyhtiölle. Toimeksiannot, jotka on toimitettu yllä mainitun ajankohdan jälkeen, toteutetaan vastaanottavasta rahastosta. Emme veloita palkkiota lunastuksesta tai rahasto-osuuksien vaihdosta rahastojen osuudenomistajilta, jotka haluavat lunastaa tai vaihtaa omistuksensa rahastoissa 24.10.2021 –24.11.2021 välisenä aikana. Sijoitusrahasto Aktia Nordic Micro Capin C/D-osuussarjoissa rahastolle aiheutuvat ylimääräiset kaupankäyntikustannukset voidaan kuitenkin periä rahastoesitteessä ilmoitetun mukaisesti. Pyydämme huomioimaan, että rahasto-osuuksien myynnillä tai vaihdolla saattaa olla veroseuraamuksia sinulle osuudenomistajana.

 

Sijoitusrahastojen Aktia Nordic, Aktia Capital, Aktia Nordic Micro Cap ja Aktia Europe Small Cap uudet säännöt astuvat voimaan 24.11.2021.

Vastaanottavaan rahastoon perustetaan uudet tuottosidonnaisen palkkion sisältävät osuussarjat, joihin sulautuminen toteutetaan. Tästä syystä vastaanottavien rahastojen rahastokohtaisiin sääntöihin 6 §:ään on lisätty maininta tuottosidonnaisen palkkion perinnästä, tuottosidonnaisen palkkion muodostamiseriaatteista ja laskentatavasta. Lisäksi sääntöjen 2 §:ään 1. lukuun on lisätty maininta rahastojen luokittelusta EU:n kestävän rahoituksen sääntelyn SFDR (Sustainable Finance Disclosure Regulation) 8 artiklan mukaiseksi sijoitustuotteeksi, joka edistää ympäristöön ja yhteiskuntaan liittyviä ominaisuuksia.

Rahaston perustiedot, säännöt ja rahastoesite löytyvät osoitteesta www.aktia.fi ja varainhoito.aktia.fi. Vastaamme mielellämme mahdollisiin kysymyksiisi numerossa 010 247 010*. Tilintarkastajien lausunnot ovat saatavissa rahastoyhtiöissä sulautumisten jälkeen.

 

Aktia Rahastoyhtiö Oy ja AV Rahastoyhtiö Oy Hallitukset