Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktia Henkivakuutuksen asiakaspalvelu on ruuhkautunut.

Pahoittelemme ruuhkasta aiheutuvaa haittaa.

Muutoksia Aktian rahastoissa

Perjantai 17. joulukuuta 2021 Asiakastiedotteet

Osuudenomistajille Sijoitusrahastoissa Aktia A25, Aktia A50, Aktia A100, Aktia Varainhoitosalkku 25, Aktia Varainhoitosalkku 50, Aktia Osakesalkku

AV Rahastoyhtiön ja Aktia Rahastoyhtiön hallitukset ovat 11.10.2021 ja 15.10.2021 päättäneet sulauttaa yhtiöiden hallinnoimia rahastoja. Sulautumiset ovat osa Aktian varainhoitoliiketoiminnan yhtenäistämistä, jossa sijoitustoiminnaltaan ja riskiprofiililtaan samankaltaisia rahastoja sulautetaan yhteen. Finanssivalvonta on hyväksynyt sulautumissuunnitelmat 25.11.2021. Muutokset eivät edellytä osuudenomistajilta toimenpiteitä.

 Sulautumiset toteutuvat 18.1.2022 seuraavasti:

• Sijoitusrahasto Aktia A25 sulautuu Sijoitusrahasto Aktia Varainhoitosalkku 25:een
• Sijoitusrahasto Aktia A50 sulautuu Sijoitusrahasto Aktia Varainhoitosalkku 50:een
• Sijoitusrahasto Aktia A100 sulautuu Sijoitusrahasto Aktia Osakesalkkuun

Rahastojen sulautumiset eivät aiheuta kustannuksia tai veroseuraamuksia luonnollisille henkilöille, jotka ovat yleisesti verovelvollisia Suomessa.

Sulautumisessa sulautuvien rahastojen omistukset ja vastuut siirtyvät vastaanottaviin rahastoihin yllä olevan mukaisesti jonka jälkeen sulautuvat rahastot lakkautetaan. Sulautuvien rahastojen osuudenomistajat saavat sulautumispäivänä sulautumisvastikkeena rahasto-osuuksia vastaanottavasta rahastosta samasta euromääräisestä arvosta kuin osuudenomistajalla on ollut rahasto-osuuksia sulautuvassa rahastossa. 

Osuudenomistajat sulautuvassa ja vastaanottavassa rahastossa voivat lunastaa tai vaihtaa rahasto-osuudet ilman lunastus- tai vaihtopalkkiota jonkin toisen saman rahastoyhtiön hallinnoiman sijoitusrahaston osuuksiksi. Toimeksiannot sulautuviin rahastoihin tulee jättää 11.1.2022 kl. 13.00. mennessä Rahastoyhtiölle. Toimeksiannot, jotka on toimitettu yllä mainitun ajankohdan jälkeen, toteutetaan vastaanottavasta rahastosta. Emme veloita palkkiota lunastuksesta tai rahasto-osuuksien vaihdosta rahastojen osuudenomistajilta, jotka haluavat lunastaa tai vaihtaa omistuksensa rahastoissa 17.12.2021 – 18.1.2022. välisenä aikana. 

Rahaston perustiedot, säännöt ja rahastoesite löytyvät osoitteesta www.aktia.fi ja varainhoito.aktia.fi. Vastaamme mielellämme mahdollisiin kysymyksiisi numerossa 010 247 010. Tilintarkastajien lausunnot ovat saatavissa rahastoyhtiöissä sulautumisten jälkeen.

Aktia Rahastoyhtiö Oy ja AV Rahastoyhtiö Oy Hallitukset