Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä

Aktian nimissä on lähetetty huijausviestejä, joissa ilmoitetaan, että ”sinulla on uusi päivitys”, ja pyydetään kirjautumaan. Linkki ohjaa valesivustolle, joten älä klikkaa linkkiä. Lue lisää turvallisesta asioinnista täältä.

 

Markkinaraati: Venäjä-riski voi pitkittää inflaatiota, sijoittajia Venäjä edelleen kiinnostaa

Markkinaraati: Venäjä-riski voi pitkittää inflaatiota, sijoittajia Venäjä edelleen kiinnostaa

Perjantai 21. tammikuuta 2022 Markkinaraati

Venäjän ja lännen välinen kriisi on kasvattanut Venäjä-sijoitusten riskitasoa. Aktian salkunhoitaja Kaj Paulamäki totesi Kauppalehden Markkinaraadissa, että riski kuuluu Venäjälle sijoittamiseen. Tällä hetkellä markkinat eivät hinnoittele avointa konfliktia.

Aktia ei sijoita Venäjän valtionlainoihin vastuullisuusperiaatteistaan johtuen. Aktia on sijoittanut kehittyvien maiden valuuttoihin, joihin myös rupla kuuluu.

– Poliittisista riskeistä huolimatta rupla pärjäsi viime vuonna varsin hyvin verrattuna muihin kehittyvien talouksien valuuttoihin. Tänä vuonna olemme kuitenkin vähentäneet Venäjä-riskiämme tilanteen kiristymisen vuoksi. Globaalilla tasolla inflaatio voi nousta tai ainakin pitkittyä, mikäli Venäjältä estetään öljyn tuonti maailmanmarkkinoille pakotteilla ja öljyn hinnassa nähdään nousua, Paulamäki arvioi.

Keskustelussa olivat mukana myös Nordic West Officen Risto E. J. Penttilä sekä Suomalais-Venäläisen kauppakamarin Jaana Rekolainen.

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.