Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä. Myös huijausverkkolaskuja on liikkeellä.

Aktian nimissä on lähetetty huijausviestejä, joissa ilmoitetaan, että ”sinulla on uusi päivitys”, ja pyydetään kirjautumaan. Linkki ohjaa valesivustolle, joten älä klikkaa linkkiä!

Useat yhtiöt ovat saaneet huijauslaskuja ja laskuissa pyydetään suorittamaan maksamatta jäänyt lasku heti.
Muistutuksena asiakkaillemme, että laskut pitää aina avata ja tarkastaa huolellisesti ennen maksamista, sillä huijauslaskut ovat kehittyneet viime vuosina, ja ne ovat yhä vaikeammin tunnistettavissa.

Lue lisää turvallisesta asioinnista täältä.

 

Markkinaraati: Asuntolainojen korkoihin ei odoteta rajua nousua

Markkinaraati: Asuntolainojen korkoihin ei odoteta rajua nousua

Perjantai 25. helmikuuta 2022 Markkinaraati

Inflaatio on ollut nousussa jo ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Konflikti voi nostaa energian hintaa, mikä osaltaan vahvistaa inflaation voimistumista.

”Talouden epävarmuus saattaa hidastaa kuluttajien päätöksentekoa esimerkiksi asuntokaupassa. Ihmisillä asunnon vaihtamiseen liittyvät tarpeet kuitenkin jatkuvat. Korot eivät ole niin rajussa nousussa lähivuosina, että asuntovelallisen kyky selvitä lainanhoitokuluistaan olisi erityisesti vaarassa”, Aktian pankkitoiminnan johtaja Anssi Huhta totesi Kauppalehden Markkinaraadissa.

Mukana keskustelussa olivat myös muita pankkeja edustavat johtaja Kaisu Christie OP Ryhmästä ja johtaja Sara Mella Nordeasta. Raati arvioi, että 12 kuukauden Euribor nousee kuluvan vuoden aikana miinukselta nollaan. Kahden vuoden jänteellä se saattaisi olla yhden prosentin tasolla. Suomen Pankin tilastojen mukaan pankkien keskimääräinen marginaali on 0,75 prosenttia.

”Pankkiasiakkaat ovat valveutuneita. He eivät kilpailuta ainoastaan marginaalia vaan myös pankkipalvelua kokonaisuutena. Asuntolaina on pankin perustuote. Sen ympärille rakentuu palvelukokonaisuus, siitä pitäisi keskustella pankin ja asiakkaan välillä paljon enemmän kuin pelkästään asuntolainan marginaalista”, Huhta muistutti.

Huhdan mukaan suomalaiset pankit ovat tehneet hyvää työtä tietoisuuden lisäämiseksi oman talouden hoidossa. ”Asuntolainan lisäksi kotitaloudet miettivät myös sijoittamisen ja varainhoidon palveluja”, Anssi Huhta sanoi Kauppalehden ja Aktian yhdessä tuottamassa ohjelmassa.

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.