Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä. Myös huijausverkkolaskuja on liikkeellä.

Lue lisää täältä.

Markkinaraati: Venäjä-riski toteutunut muutamissa yhtiöissä, muutoin markkina toipuu

Markkinaraati: Venäjä-riski toteutunut muutamissa yhtiöissä, muutoin markkina toipuu

Perjantai 25. maaliskuuta 2022 Markkinaraati

Osakemarkkina on toipunut parin viime viikon aikana Venäjän hyökkäyksen aiheuttaman sokin jälkeen. Venäjä-riski on toteutunut Helsingin pörssin yhtiöistä kovimmin Nokian Renkaissa, jonka tuotannosta 80 prosenttia on Venäjällä. Yhtiö koettaa siirtää tuotantoaan muihin maihin, mutta se ei tapahdu hetkessä.

”Venäjän tuotannon suuren osuuden vuoksi lähtöpäätös on vaikeampi kuin kilpailijoilla. Nokian Renkaiden arvonmäärityksen perusteet ovat nyt hakusessa. Yhtiön osake on jäänyt hinnoittelussa ikään kuin välitilaan. Tehtaan kohtalo ratkaisee, onko osake yli- vai alihinnoiteltu”, Aktian salkunhoitaja Paavo Ahonen sanoi Kauppalehden Markkinaraadissa.

Ahosen mielestä Nesteen tulevaisuus on uusiutuvissa polttoaineissa. Sen vuoksi yhtiö ei ole niin riippuvainen Venäjältä tuotavasta öljystä kuin aiemmin. Myös Fortumilla on edelleen merkittävä Venäjä-riski, mutta osingonmaksu tuskin on vaarassa.

”Osuuden myynti norjalaisesta kaukolämpöyhtiöstä vahvistaa Fortumin tasetta sopivasti. Osingot ovat yksi merkittäviä tekijöitä Fortumin sijoittajille”, Paavo Ahonen toteaa.

Paavo Ahonen kehottaa sijoittajia nyt katsomaan it-alan osakkeita, erityisesti tietoturvayhtiöitä. Myös finanssisektori on vahvistumassa korkojen nousun myötä. Lisäksi Ahonen uskoo suomalaisiin konepajayhtiöihin.

Keskustelussa olivat mukana myös Suomen Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellman ja Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri. Lounasmeri totesi Venäjä-riskistä, että yritysten olisi pitänyt tunnistaa sen kasvu jo vuonna 2014 Krimin kriisin yhteydessä.

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.