Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä. Myös huijausverkkolaskuja on liikkeellä.

Lue lisää täältä.

Tilaisuus, johon piti tarttua – Looks Finland Oy onnistui huimassa kasvuloikassa Euroopan investointirahaston takauksen avulla

Tilaisuus, johon piti tarttua – Looks Finland Oy onnistui huimassa kasvuloikassa Euroopan investointirahaston takauksen avulla

Perjantai 25. maaliskuuta 2022 Blogit ja artikkelit Yritysasiakkaat

Looks Finlandin isoihin kauppoihin liittyvästä rahoitushakemuksesta alkanut yhteistyö Aktian kanssa syveni nopeasti monipuoliseksi kumppanuudeksi. Toimitusjohtaja ja pääomistaja Jussi Heino arvostaa Aktiassa erityisesti sitä, että asiat hoituvat sujuvasti ja haastavissakin tilanteissa venytään ja etsitään asiakkaalle toimivat ratkaisut. 

Vuonna 1999 perustettu ja 2015 nykyisille omistajilleen siirtynyt Looks Finland Oy on suomalainen työvaatteiden ja muiden yritystekstiilien moniosaaja, joka on innovatiivisella ja asiakaslähtöisellä lähestymistavallaan vaatettanut jo tuhansia yrityksiä. 

–  Yli miljoona toimitettua päähinettä tarkoittaa, että jokainen suomalainen on todennäköisesti jossain vaiheessa törmännyt Looks-brändin tuotteisiin kadulla tai työmaalla jossain päin Suomea, Heino toteaa. 

Looks Finlandin ja Aktian yhteistyö alkoi koronakriisin keskellä syksyllä 2020. Jussi Heino muistelee, kuinka pandemia oli edellisenä keväänä tullut vastaan kuin seinä. 

–  Kaikki pysähtyi, piti lomauttaa henkilöstöä. Se oli kova paikka yrittäjälle. 

Pandemia tuli vastaan kuin seinä

Pelastajaksi nousivat vuosien mittaan luodut hyvät suhteet Kiinaan ja yllättäen isolta asiakkaalta tullut koronasuojavarusteisiin liittyvä kysely. 

–  Yrittäjän piti tässä kohtaa tarttua tilaisuuteen, vaikka meillä ei ollutkaan ollut ajatuksia lähteä suojavarustejuttuihin mukaan. Sen verran merkittävä määrä oli kyseessä, Heino kertoo.

Onnistunut kauppa johti toisiin, kunnes lopulta tuli todellinen jättipotti. 

–  Heinäkuun alussa saimme sisään valtavan tilauksen, joka moninkertaistaisi liikevaihtomme kertarysäyksellä. Sille piti äkkiä järjestää tarvittava rahoitus, Heino muistelee kuumottavaa tilannetta. 

Saimme valtavan tilauksen, joka moninkertaistaisi liikevaihtomme kertarysäyksellä


Looks Finlandin toimitusjohtaja Jussi Heino on tyytyväinen siihen, miten Aktiassa lähdettiin hakemaan ratkaisua hänen yhtiönsä rahoitustarpeeseen. – Aktian suosittelema EIR-takaus oli minulle ihan uusi juttu, hän toteaa. Aktian yrityspankissa asiakasvastaavana toimiva Siiri Lahtinen pitää uutta EGF-takausta aiempia monipuolisempana ratkaisuna PK-yritysten rahoitustarpeisiin. – EGF-takaus mahdollistaa rahoituksen saamisen edullisin ehdoin silloinkin, kun käytettävissä ei ole riittäviä omia vakuuksia, hän muistuttaa. 

Aktian suosittelema EIR-takaus sinetöi onnistuneen kasvuloikan

Toisen pankin vetäydyttyä viime metreillä jo sovitusta rahoitusjärjestelystä jossain määrin epäselviksi jääneisiin syihin vedoten, Heino päätyi pyytämään tarjousta myös Aktiasta yritysrahoituksen järjestämiseen erikoistuneen Prudentuksen kanssa käydyn konsultaation jälkeen. 

– Tapasimme Siiri Lahtisen kanssa Teams-palaverissa, ja homma lähti heti toimimaan. Kaikki meni hyvin ja sovitusti, molemminpuolinen luottamus oli itselleni ratkaiseva juttu. Tuntui ihan kuin Siiri olisi meillä töissä, Heino kehuu yhteistyön sujuvuutta ja helppoutta heti alkumetreiltä. 

Lopullisen sinetin kaupan rahoitus sai Lahtisen suositteleman EIR-takauksen myötä. Looks Finlandin historian isoimmat kaupat saatiin onnistuneesti hoidettua, ja yhtiölle aukesi samalla uusi polku läpi pandemian.

–  Siiri luotti meihin ja osasi katsoa tilannetta oikealla tavalla ratkaisukeskeisesti. Ja ratkaisut myös löytyivät, vaikka aikataulu oli tiukka ja tilanne muutenkin haastava, Heino kehuu.

Ratkaisut löytyivät, vaikka aikataulu oli tiukka ja tilanne muutenkin haastava

Euroopan investointirahaston (EIR) takausohjelmasta myönnettävä EIR-takaus on tarkoitettu PK-yritysten kasvun ja käyttöpääoman rahoittamiseen liittyviin hankkeisiin. Takaus mahdollistaa rahoituksen saamisen tavallista edullisemmin ehdoin silloinkin, kun yrityksellä ei ole mahdollista antaa omia vakuuksia. 

Aktian yrityspankin asiakasvastaava Siiri Lahtisen mukaan nämä eurooppalaiset takausohjelmat ovat olleet hyvin kysyttyjä aina, kun niitä on ollut jaossa. 

– Tällä hetkellä meillä on tarjolla vuoden 2021 alussa koronakriisin aiheuttaman taloustilanteen vuoksi käynnistetyn European Guarantee Fund (EGF) -ohjelman takaus, jonka EIR toteuttaa EGF:ssä mukana olevien jäsenvaltioiden rahoitustuella. Se sallii jopa 70 % EIR-takausosuuden ja mahdollistaa esimerkiksi käyttöpääoman tai yrityskauppojen rahoittamisen. Myös lainojen uudelleenjärjestelyt ja siirrot ovat mahdollisia tämän uuden ohjelman puitteissa, Lahtinen kertoo.

Sopivan kokoisen kumppanin kanssa yhteistyö sujuu

Heino on ollut yhteistyöhön tyytyväinen, ja on myös mielellään suositellut Aktiaa muille – ja myös itse vinkannut Siirille mahdollisista uusista asiakkaista. 

– Pienyrittäjänä en oikein koskaan aikaisemmin saanut ison pankin asiakkaana sellaista kunnollista kontaktia pankkiin. Se vaan oli siellä jossain. Aktia on sopivan kokoinen kumppani, ja arvostan sitä, miten Siirin kanssa kaikki on sujunut sovitusti, Heino kehuu. 

Yhteistyö Aktian kanssa onkin sittemmin laajentunut myös yrityksen sijoituksiin Aktian varainhoitoon keskittyvän Private Banking -yksikön kanssa. 

– Kyselin kyllä tarjouksia firman sijoituksista myös muilta varainhoitajilta. Aktian kanssa tuli kuitenkin tunne, että osaaminen on jotenkin paremmalla tasolla, ja pankkiiri Kimmo Hyttisen kanssa oli heti hyvä henki, Heino kehuu. 

Lue lisää Aktian tarjoamista yritysrahoitusmahdollisuuksista täältä ja Euroopan Investointirahaston takauksista täältä.

Kerromme mielellämme lisää

Jos haluat keskustella yrityksesi rahoitustarpeista, voit jättää meille yhteydenottopyynnön sähköpostitse osoitteeseen [email protected], niin olemme pian yhteydessä.