Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä

Aktian nimissä on lähetetty huijausviestejä, joissa ilmoitetaan, että ”sinulla on uusi päivitys”, ja pyydetään kirjautumaan. Linkki ohjaa valesivustolle, joten älä klikkaa linkkiä. Lue lisää turvallisesta asioinnista täältä.

 

Markkinaraati: Markkinaluottamuksen palautuminen käynnistää taas listautumiset

Markkinaraati: Markkinaluottamuksen palautuminen käynnistää taas listautumiset

Perjantai 8. huhtikuuta 2022 Markkinaraati

Viime vuosi oli ennätysvuosi pörssilistautumissa. Alkuvuonna markkina on muuttunut selvästi epävarmemmaksi. Listautumisten määrä on romahtanut viime vuodesta, ja jo suunniteltuja listautumisia on peruttu tai siirretty Ukrainan sodan tuoman markkinaheilunnan vuoksi.

– Kyllä markkinaluottamuksen pitää palautua ennen kuin listautumisinto palautuu. Tämä tilanne pudottaa listautujista hyvin varhaisen vaiheen yhtiöt. Sijoittajat katsovat nyt kannattavuutta, pelkät lupaukset eivät riitä, Aktian sijoittajasuhde- ja viestintäjohtaja Lotta Borgström sanoi Kauppalehden Markkinaraadissa.

Borgströmin mukaan listautumisen henkinen kynnys on kaiken kaikkiaan tällä vuosituhannella laskenut merkittävästi. Osasyynä on ollut First North -markkinapaikka kasvuvaiheen yhtiöille. Myös sijoittamisen kulttuuri on kehittynyt Suomessa. Miljoonan osakkeenomistajan raja rikkoutui äskettäin.

Markkinaraadissa olivat Borgströmin lisäksi myös Helsingin pörssin toimitusjohtaja Henrik Husman ja Espoon-Kauniaisten osakesäästäjien puheenjohtaja Jussi Koskinen. Husman arveli arvostustasojen nopean laskun ja voimakkaan markkinavaihtelun vähentäneen listautumisintoa. 

– Listautumiseen valmistautuminen on pitkä prosessi, ja sinä aikana moni asia voi muuttua, mikä sitten saattaa pysäyttää listautumisen. Voi myös syntyä jokin vaihtoehtoinen rahoitusratkaisu tai teollinen järjestely, Henrik Husman sanoi.

Lotta Borgström muistutti, että huonoinakin aikoina on listauduttu. Suomalaisten riskinsietokyky on kasvanut. 

– Sijoittaminen on pitkäjänteistä toimintaa. Listautumisessa on nyt oltava joustava arvostustasojen suhteen, hän totesi. 

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.