Siirry sisältöön Siirry chattiin
Markkinaraati: Nato toimisi vakuutuksena Suomeen sijoittaville

Markkinaraati: Nato toimisi vakuutuksena Suomeen sijoittaville

Perjantai 22. huhtikuuta 2022 Markkinaraati

Suomen maariski on noussut julkiseen keskusteluun Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyssodan seurauksena. Suomen pitkä yhteinen raja sotaa käyvän Venäjän kanssa saattaa huolettaa kansainvälisiä sijoittajia. Mitä Suomen maabrändille tapahtuu Venäjän naapurissa?

”Suomi on saanut paljon kansainvälistä näkyvyyttä. Nato-keskustelu on osoittanut, että Suomi pystyy reagoimaan nopeasti vaikeassa tilanteessa. Nato-jäsenyys toimisi vakuutuksena ulkomaiselle pääomalle, että Suomeen uskaltaa edelleen sijoittaa”, Aktian pääekonomisti Lasse Corin sanoi Kauppalehden Markkinaraati-keskustelussa. 

EK:n kauppapolitiikan johtaja Timo Vuori arvioi Markkinaraadissa, että Nato-jäsenyyden myötä Suomi nähtäisiin selvemmin länsimaisen arvoyhteisön jäsenenä.

”Se toisi talouteen vakautta, jota sodan epävarmuus on horjuttanut.”

Kansainvälinen talousyhteisö luottaa edelleen Suomen vakauteen. Sijoittajat eivät ole paenneet Suomen markkinoilta.

”Suomalaiset pankit saavat edelleen hyvin rahoitusta kansainvälisiltä rahoitusmarkkinoilta, mikä osoittaa luottamusta suomalaisen järjestelmän kestävyyteen”, Corin totesi.

Suomen maakuvaan vaikuttavat edelleen samat asiat kuin ennen Ukrainan sotaakin. Suomea pidetään teknologian luvattuna maana, mutta samalla Suomi-kuva on myös monipuolistunut. Keskusteluun osallistunut Pääomasijoittajat ry:n toimitusjohtaja Pia Santavuori muistutti, että Suomen pitää olla vielä houkuttelevampi ja avoimempi ulkomaisille osaajille.

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.