Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä. Myös huijausverkkolaskuja on liikkeellä.

Lue lisää täältä.

Markkinaraati: Osakesalkku odottaa kevätsiivousta

Markkinaraati: Osakesalkku odottaa kevätsiivousta

Perjantai 6. toukokuuta 2022 Markkinaraati

Aktian salkunhoitaja Paavo Ahonen kirjoitti blogissaan tällä viikolla, että osakemarkkinoilla alkuvuosi on ollut heikko. Kurssit ovat laskeneet kaikkialla maailmassa, myös Helsingin pörssissä. 

Ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksia ruodittiin Kauppalehden Markkinaraadissa tällä viikolla. Yli 60 prosenttia yhtiöistä on ylittänyt analyytikoiden ennusteet. 

– Vuoden ensimmäisen vartin jälkeen yritysten uutiset ovat olleet kauttaaltaan positiivisia. Kaikki metsäyhtiöt tekivät hyvää tulosta. Omaa sydäntä lähellä on UPM, jossa tulevat investoinnit on hyvin piirretty ja avattu sijoittajille. Myös Huhtamäki on pärjännyt hyvin sekä hankinnan osalta että hinnoittelun osalta suurten asiakkaiden kanssa, sanoi Markkinaraati-keskusteluun osallistunut salkunhoitaja Juha Laakso Aktiasta.

Yhdysvaltain keskuspankin ohjauskoron nosto 0,5 prosentilla on tuonut osakkeisiin hintapainetta alaspäin.

– Erityisesti vahvasti kasvutarinoiden varaan rakentuneiden yhtiöiden osakkeissa on painetta. Sen sijaan Rovio oli alkuvuoden osalta voittaja uuden pelin innoittamana. Asiakashankinnan kustannukset ovat olleet maltillisia, Laakso totesi.

Loppuvuoden osalta osakesijoittajilla on monta riskitekijää, joista inflaatio on merkittävin. Myös Ukrainan sodan jatkuminen vaikuttaa markkinoihin.

– Tässä vaiheessa vuotta yritysten ei ole välttämätöntä kertoa vielä loppuvuoden näkymistä tarkasti. Siellä halutaan varmasti nähdä vielä toinenkin neljännes ennen arvioita. Sijoittajan on hyvä kuitenkin tässä vaiheessa siivota salkustaan niitä osakkeita, joissa riskitasot ovat nousseet.

Keskustelussa olivat mukana myös Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri ja Inderesin pääanalyytikko Antti Viljakainen. Hekin kannustivat siivoamaan riskiä pois salkusta, mutta kehottivat kuitenkin pysymään osakemarkkinoilla.

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.