Siirry sisältöön Siirry chattiin
Tunnistautuminen Aktian verkkopankkiin muiden pankin tunnuksilla, tunnistautuminen Aktian lomakkeille ja hakemuksille sekä Aktia Wallet -sovelluksen rekisteröinti eivät tällä hetkellä toimi.  Vikaa korjataan parhaillaan. Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvaa haittaa.
Edunvalvontavaltuutus varmistaa äänesi kuuluvuuden

Edunvalvontavaltuutus varmistaa äänesi kuuluvuuden

Maanantai 30. toukokuuta 2022 Blogit ja artikkelit

Pankkimaailmassa puhutaan paljon tällä hetkellä esimerkiksi sodan ja korkojen nousun vaikutuksesta varallisuuteesi ja omaisuutesi hoitoon. Lisäksi puhutaan paljon vastuullisesta vaurastumisesta ja siitä, miten itse voit siihen sijoitusvalinnoillasi vaikuttaa. Näiden asioiden lisäksi olisi hyvä pysähtyä miettimään, miten hyvin olet varautunut siihen, jos et kykenisikään enää hoitamaan omia asioitasi. Oletko koskaan tullut miettineeksi, miten sinun asiasi siinä tilanteessa hoituisivat? Tai miten saat äänesi kuuluviin silloin kun et enää itse kykene ilmaisemaan tahtoasi?

Edunvalvontavaltuutuksella voit varmistaa, että sinulle tärkeitä periaatteita noudatetaan asioidesi hoidossa myös silloin kun et itse kykene niistä päättämään. Voit lisäksi varmistaa, että varallisuuttasi ja henkilöäsi koskevat asiat hoituvat toivomallasi tavalla sinulle läheisen ja luotetun henkilön toimesta. Edunvalvontavaltuutus helpottaa ja nopeuttaa myös läheistesi toimintaa, kun olet ilmaissut tahtosi asioiden hoidosta selvästi. Sinun ei tarvitse olla huolissasi päätäntävaltasi rajoittamisesta, asia on itseasiassa ihan päinvastainen – edunvalvontavaltakirjalla lisäät omaa päätäntävaltaasi ja varmistat äänesi kuuluvuuden myös tilanteissa, joissa et itse enää voi itseäsi edustaa.

Edunvalvontavaltakirjalla lisäät omaa päätäntävaltaasi ja varmistat äänesi kuuluvuuden myös tilanteissa, joissa et itse enää voi itseäsi edustaa.

Edunvalvontavaltuutus on vastaisuuden varalle laadittava asiakirja, jolla voit valtuuttaa haluamasi luotetun henkilön hoitamaan omia talouteesi tai terveyteesi liittyviä asioita, jos itse menetät toimintakykysi joko tilapäisesti tai pysyvästi. Toimintakyvyn menettäminen ei katso ikää eikä valtuutuksen laatimista kannata lykätä. Tyypillisesti ajatellaan, että valtuutuksen tarve tulee eteen iän myötä, mutta yhtä lailla sen voi kohdata nuorempikin henkilö vakavan sairauden tai tapaturman johdosta. Edunvalvontavaltuutuksen voivat laatia kaikki 18 vuotta täyttäneet, jotka kykenevät ymmärtämään asian merkityksen. Valtakirjan laatiminen on riippumaton omaisuuden määrästä ja muodosta, kuitenkin hyvin usein omaisuuden määrä tai muoto ohjaavat valtakirjaan tarvittavien määräyksien sisältöä. Edunvalvontavaltuutuksen tarve voi yllättää ja silloin on hyvä asioiden olla jo kunnossa. 

Osana kokonaisvaltaista varallisuuden hoitoa haluamme varmistaa, ettei sinun tai läheistesi tarvitse olla huolissaan asioidesi joustavasta hoitamisesta tilanteessa, jossa et itse kykene omia asioitasi hoitamaan.

Autamme mielellämme sinua edunvalvontavaltuutuksen laatimisessa. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse numerossa 010 247 010 tai yhteyshenkilöösi ja varaa aika asiakaslakimiehellemme. Palvelu on maksullista.

 

Videolla asiakaslakimiehemme Hanna-Kaisa Kemppainen kertoo edunvalvontavaltuutuksesta ja kertoo myös, mitä muuta olisi hyvä huomioida valtuutukseen liittyen.

Jakkuun pukeutunut nainen puhuu kameralle