Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä. Myös huijausverkkolaskuja on liikkeellä.

Aktian nimissä on lähetetty huijausviestejä, joissa ilmoitetaan, että ”sinulla on uusi päivitys”, ja pyydetään kirjautumaan. Linkki ohjaa valesivustolle, joten älä klikkaa linkkiä!

Useat yhtiöt ovat saaneet huijauslaskuja ja laskuissa pyydetään suorittamaan maksamatta jäänyt lasku heti.
Muistutuksena asiakkaillemme, että laskut pitää aina avata ja tarkastaa huolellisesti ennen maksamista, sillä huijauslaskut ovat kehittyneet viime vuosina, ja ne ovat yhä vaikeammin tunnistettavissa.

Lue lisää turvallisesta asioinnista täältä.

 

Helsinkiläisperhe halusi enemmän joustavuutta ja yksilöllisempiä ratkaisuja pankiltaan – Aktian vaurastumissuunnitelma täytti odotukset ja yllätti iloisesti

Helsinkiläisperhe halusi enemmän joustavuutta ja yksilöllisempiä ratkaisuja pankiltaan – Aktian vaurastumissuunnitelma täytti odotukset ja yllätti iloisesti

Keskiviikko 3. elokuuta 2022 Blogit ja artikkelit

Hiljattain uuteen kotiin Pohjois-Helsinkiin muuttanut perhe löysi pandemian iskiessä itsensä hankalasta tilanteesta. Silloisen pankin joustamattomuus ja haluttomuus nähdä asiakkaansa tilannetta kokonaisuutena kypsytti ajatuksen pankin vaihdosta. Aktian henkilökohtainen palvelu ja eteenpäin katsova tapa ajatella taloutta kokonaisuutena vakuuttivat jo ensitapaamisella, ja nyt perheellä on vaurastumissuunnitelma, jollaista he eivät olisi osanneet itse kuvitellakaan.

Varaa aika, niin tehdään sinulle oma vaurastumissuunnitelma

– Halusimme löytää pankin, jonka kanssa voimme käydä asiat kokonaisvaltaisesti läpi. Kaipasimme sellaista henkilökohtaisuutta ja asiakkaan tilanteen todellista ymmärtämistä, mihin edellisellä pankilla ei selvästikään ollut joko valmiuksia tai halukkuutta, Sanni Nylund kertoo pariskunnan pankinvaihtoon johtaneista syistä.

Sanni ja Teemu Nylund (nimet muutettu) ja heidän viisivuotias Joonas-poikansa olivat juuri muuttaneet nykyiseen rivitalokotiinsa pandemiaa edeltävänä vuonna. Muuttamiseen liittyy aina rahan menoa, ja perheen olemassa olevia säästöjä olikin käytetty erilaisiin muuttoon liittyviin kuluihin. Kun työtilanne muuttui pandemian seurauksena ja tulot yhtäkkiä pienenivät, tuli tarve järjestellä talousasioita niin, että tilanteesta päästäisiin mahdollisimman sujuvasti yli. 

– Pandemia vaikutti meidän talouteemme aika voimakkaasti. Itse toimin alalla, joka meni täysin kiinni siinä kohtaa, Teemu Nylund kertoo. 

– Ajattelimme silloin – niin kuin asia olikin – että pandemian aiheuttama tilanne on kuitenkin hetkellinen juttu, ja pidemmällä tähtäimellä töitä on ja meillä tulot ja näkymät ovat hyvät. Silloinen pankkimme kuitenkin katsoi tilannetta vain juuri siinä hetkessä. Vastaus kaikkeen oli netissä täytettävä lomake. Emme päässeet kertaakaan rauhassa keskustelemaan tilanteesta ja punnitsemaan, miltä tulevaisuus näyttää ja kauanko tämän arvellaan kestävän, Sanni muistelee. 

– Olisimme kaivanneet nimenomaan sitä, että yhdessä jonkun elävän ihmisen kanssa olisi katsottu, miten voimme siinä tilanteessa päästä joustavasti eteenpäin. Aktiassa olemme saaneet todella hyvin henkilökohtaista neuvontaa. Siihen olemme kyllä tyytyväisiä. 

Päädyimme ratkaisuun, joka mielestämme palvelee tosi hyvin meidän tarpeitamme – ja se on sellainen, mitä ei ole kyllä kukaan missään muualla ehdottanut! 

Vaurastumissuunnitelma täytti odotukset ja myös yllätti iloisesti

Jo pidempään kytenyt syy pankin vaihdon taustalla oli pariskunnan halu kehittää ja suunnitella varallisuuttaan entistä monipuolisemmin. He olivat jo jonkin aikaa tutkineet eri vaihtoehtoja, mutteivät olleet löytäneet etsimäänsä, kunnes tuttu vinkkasi Aktiasta. 

– Aktialla on selkeä ja minusta moderni tapa ajatella, että se tuote ei ole pelkkä perinteinen asuntolaina, vaan nimenomaan halutaan arvioida varallisuutta kokonaisuutena ja katsoa asiakkaan potentiaalia. Ja kyllähän Aktialla on aika kova track record. Kun pannaan asioita Exceliin, niin kyllä Aktian suorituskyky varainhoidossa on aika vakuuttava, Teemu toteaa.

Tämä kokonaisvaltainen ajattelu kiteytyy Aktian vaurastumissuunnitelmassa, jonka avulla kartoitetaan säästämisen ja sijoittamisen mahdollisuuksia, sekä sitä, miten erilaisiin taloudellisiin riskeihin voidaan varautua. Nylundit ovat tyytyväisiä vaurastumissuunnitelmakeskustelussa saamaansa neuvontaan ja siihen, miten hyvin heidän toiveensa ja tilanteensa huomioitiin.

– Mielestäni oli hyvä, että meille tarjottiiin vaurastumissuuunnitelmaa tehdessä monenlaisia eri ratkaisuja. Saimme hyvää ja asiantuntevaa neuvontaa, ja siinä pääsi itsekin vähän miettimään, mikä olisi parasta tässä tilanteessa. Meille oli tärkeätä se, että voimme joustavasti lyhentää asuntolainaa ja samalla säästää ja sijoittaa, Sanni painottaa. 

Ruuhkavuosia elävän perheen arjessa riittää touhua niin, että tällä hetkellä Sannin ja Teemun ajatuksissa ei ole juuri tilaa isommille irtiotoille tai haaveille. He näkevätkin vaurastumisen omalla kohdallaan pitkän tähtäimen tavoitteena, joka antaa turvaa ja valinnan vapautta ja mahdollistaa myös unelmien toteuttamisen tulevaisuudessa. 

– Se, että meillä juuri nyt ei ole mitään konkreettista tavoitetta, ei tietenkään tarkoita, etteikö myöhemmin voisi olla. Ja silloin lähtökohta on ihan erilainen, kun on jo hiukan valmistautunutkin, Sanni miettii. 

– Päädyimme vaurastumissuunitelmassamme ratkaisuun, joka mielestämme palvelee tosi hyvin meidän tarpeitamme ja sopii nykyiseen maailmantilanteeseen – ja se on sellainen, mitä ei ole kyllä kukaan missään muualla ehdottanut! 

Tutustu vaurastumissuunnitelmaan ja varaa aika etätapaamiseen Aktian asiantuntijan kanssa. Lue lisää

Varaa aika etätapaamiseen

Tutustu vaurastumissuunnitelmaan