Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä soitetaan huijauspuheluita, joissa varoitetaan esimerkiksi pankkitunnusten tai tilin olevan vaarassa

Huijari pyrkii todistamaan asiansa oikeaksi lähettämällä tekstiviestin, joka näkyy samassa tutussa viestiketjussa kuin Aktian aidot viestit. Lue lisää.

Markkinaraati: Asuntomarkkinat ovat normalisoituneet, eivät romahtaneet

Markkinaraati: Asuntomarkkinat ovat normalisoituneet, eivät romahtaneet

Perjantai 2. syyskuuta 2022 Markkinaraati

Korot ovat nousseet nopeasti kiihtyneen inflaation seurauksena. Kehitys näkyy myös asuntolainojen koroissa. Nousevat korot ovat hidastaneet asuntokaupan ja vuokramarkkinoiden pitkään jatkunutta nousevaa kehitystä.

– Vauhtivuodet ovat ohi. Kyllä käänne on tapahtunut, mutta ei tässä sukellusta ole tapahtunut. Markkinakehitys kohtelee erilaisia asuntoja eri tavoin sekä sijainnin että ominaisuuksien perusteella, Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola sanoi Kauppalehden ja Aktian yhdessä tuottamassa Markkinaraadissa.

– Talot, joihin on asennettu maalämpö ja aurinkopaneeleita, ovat houkuttelevampia ostokohteita energian hinnan pysytellessä korkeana. Tällaisten asuntojen ja rakennusten hintojen pitäisi hyötyä enemmän kokemistamme epävarmoista ajoista, Aktian pääekonomisti Lasse Corin kirjoitti blogissaan viime viikolla.

Markkinaraadissa olivat Metsolan lisäksi mukana Huoneistokeskuksen liiketoimintajohtaja Marina Salenius ja Suomen Hypoteekkiyhdistyksen pääekonomisti Juhana Brotherus.

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.