Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä. Myös huijausverkkolaskuja on liikkeellä.

Lue lisää täältä.

Markkinaraati: Talven aikana voi tulla jo osakkeiden ostopaikkoja

Markkinaraati: Talven aikana voi tulla jo osakkeiden ostopaikkoja

Perjantai 30. syyskuuta 2022 Markkinaraati

Helsingin pörssi on ollut jo pidempään laskusuunnassa. Sijoittajat pohtivat, joko olisi aika etsiä riittävästi halventuneita osakkeita. Aiheesta keskusteltiin myös Kauppalehden Markkinaraadissa. Markkinaraati arvioi, että jo alkavan talven aikana saattaisi tulla ostopaikkoja.

– Osakeostoissa on tärkeää pysyä omassa sijoitussuunnitelmassa. Parhaiten riskiä hallitsee hajauttamalla osakeostoja ajallisesti vaikkapa 12–18 kuukauden ajalle, Aktian yksityisasiakkaiden myyntijohtaja Camilla Karlberg sanoi Markkinaraadissa.

Yritysten viesti on pysynyt myös alkusyksyn aikana rakentavan positiivisena. Pörssiyhtiöt eivät pääsääntöisesti näe mitään kysynnän romahdusta lähitulevaisuudessaan. 

– Päinvastoin useat yhtiöt kommentoivat edelleen ennätyskorkeista tilauskirjoista ja ennätystuloksista. Toki myös finanssikriisissä syksyllä 2008 yhtiöiden viesti säilyi positiivisena, kunnes tuli täydellinen äkkipudotus. Yhtiöt ovat kuitenkin oppineet läksynsä finanssikriisin ajoilta, ja taseet ovat tällä hetkellä vahvat ja kulurakenteet huomattavasti joustavammat mitä silloin oli, salkunhoitaja Juuso Kenkkilä kirjoitti markkinakatsauksessaan.

Helsingin osakemarkkinan laskun taustalla voi olla myös ulkomaisten sijoittajien irtaantuminen Suomen kaltaisilta reunamarkkinoilta. Yhdysvalloissa inflaation nousu on jo pysähtynyt. Keskuspankkien koronnostot saattavat myös hyödyttää joitain toimialoja.

– Pankkisektori hyötyy nousevista koroista. Muilla sektoreilla on tärkeää, että tuntee toimialan hyvin. Tällaisina aikoina on syytä katsoa yhtiön laatua tarkasti. Usein osakkeen laskuun on liiketoiminnalliset syynsä. Toisaalta laskevassa markkinassa saattaa päästä ostamaan haluamaansa yhtiötä halvemmalla, Camilla Karlberg sanoi.

Markkinaraadin keskustelussa olivat Karlbergin lisäksi mukana senioristrategit Hertta Alava Nordeasta ja Kaisa Kivipelto Danske Bankista.

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.