Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä. Myös huijausverkkolaskuja on liikkeellä.

Aktian nimissä on lähetetty huijausviestejä, joissa ilmoitetaan, että ”sinulla on uusi päivitys”, ja pyydetään kirjautumaan. Linkki ohjaa valesivustolle, joten älä klikkaa linkkiä!

Useat yhtiöt ovat saaneet huijauslaskuja ja laskuissa pyydetään suorittamaan maksamatta jäänyt lasku heti.
Muistutuksena asiakkaillemme, että laskut pitää aina avata ja tarkastaa huolellisesti ennen maksamista, sillä huijauslaskut ovat kehittyneet viime vuosina, ja ne ovat yhä vaikeammin tunnistettavissa.

Lue lisää turvallisesta asioinnista täältä.

 

Markkinaraati: Tuulivoiman lisääntyminen laskee suomalaisen sähkön hintaa

Markkinaraati: Tuulivoiman lisääntyminen laskee suomalaisen sähkön hintaa

Perjantai 4. marraskuuta 2022 Markkinaraati

Tällä hetkellä sähkön hinta Suomessa on korkeampi kuin Keski-Euroopassa. Näin totesi Suomen Sähkönkäyttäjät ry:n toimitusjohtaja Pasi Kuokkanen Kauppalehden Markkinaraati-keskustelussa. Hänen mukaansa pitkällä tähtäimellä sähkön hinta Suomessa tulee laskemaan.

Keskusteluun osallistunut Suomen Tuulivoimayhdistyksen johtaja Heidi Paalatie sanoi, että tuulivoimaa rakennetaan lähivuosina runsaasti lisää, mikä alentaa sähkön keskihintaa, mutta lisää hintavaihtelua. Tuulivoiman osuus Suomen sähköntuotannosta on vuodessa noussut kolmanneksen yhdeksästä 12 prosenttiin. Myös ydinvoiman osuus on kasvanut merkittävästi. Sen sijaan sähkön tuonti Venäjältä on hiipunut olemattomiin.

Kallistunut sähkö vaikuttaa talouskasvuun. Aktian pääekonomisti Lasse Corin kertoi Markkinaraadissa, että pankin arvio ensi vuoden talouskehityksestä tulee olemaan negatiivinen.

– Kallistuneen sähkölaskun lisäksi korot ovat nousseet, ja ruoka on kallista eli kuluttajilla on vähemmän rahaa käytettävissä.  Kestokulutushyödykkeiden kysyntä on laskenut. Kuluttajaluottamus on kaiken kaikkiaan alhaalla, vaikka työllisyys on edelleen hyvällä tasolla, Lasse Corin perusteli talouden hiipumista ensi vuonna. 

Pasi Kuokkanen arvioi, että tulevaisuuden ydinvoimalat ovat pienempiä ja nopeampia rakentaa, jolloin sähkön tuotantotarpeeseen kyetään reagoimaan nopeammin.

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.