Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian joulutervehdys

Aktian joulutervehdys

Maanantai 19. joulukuuta 2022 Blogit ja artikkelit

Hyvä asiakkaamme

Ihan kohta on joulu. Useimmissa suomalaiskodeissa joulua keräännytään juhlimaan perinteisin menoin, perheen ja ystävien kesken. Tapahtumarikas vuosi on tulossa päätökseen, mutta jouluna saamme hetkeksi pysähtyä rauhoittumaan.

Mennyt vuosi on ollut poikkeuksellinen monella tapaa. Toki jo korona-aika ravisteli arkeamme, mutta vasta Ukrainan sota avasi silmämme näkemään, miten nopeasti itsestään selvinä pitämämme asiat voivat muuttua. Inhimillisen kärsimyksen määrää on vaikea sanoin kuvata. Ja kaikki tämä lähellä meitä, Euroopassa.

Sodan vaikutukset näkyvät myös taloudessa. Kuka olisi uskonut, että inflaatio näin nopeasti muuttuu ongelmaksi, ja että korot nousevat hetkessä ylös. Onneksi korkojen nousu on aavistuksen tasaantunut, ja inflaation kasvukin vaikuttaa hieman taittuneen. 

Epävarmoina aikoina tarvitaan luotettavia kumppaneita. Aktia on vahva ja vastuullinen toimija, mikä tuo turvaa asiakkaillemme. Uskon järkkymättä siihen, että suomalaiset tarvitsevat vaikeinakin aikoina osaavan varainhoitajapankin, joka katsoo eteenpäin ja näkee kansalaisten vaurastumisen vakaan ja hyvinvoivan yhteiskunnan edistäjänä.

Meillä on viisaita asiakkaita, sillä moni on jo antanut meidän tehdä itselleen vaurastumissuunnitelman. Se mahdollistaa tavoitteellisen sijoittamisen lainanmaksun ohessa ja antaa taloudellista turvaa odottamattomissakin tilanteissa. Nyt jos koskaan oma vaurastumissuunnitelma on kullanarvoinen, sillä se huomioi yksilölliset tarpeet ja joustaa tilanteiden muuttuessa. Moni on myös ottanut asuntolainalleen korkosuojan ennen korkojen nousua ja kiittää nyt tekemäänsä päätöstä. On hyvä ajatella pidemmälle.

Haluamme tukea yhteiskunnan hyvinvointia – myös heidän, joita elämä ei aina kohtele reilusti. Tänä jouluna olemme tehneet lahjoituksen Helsinki Missiolle, joka tekee tärkeää työtä yksinäisyyden ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Etenkin nuorten yksinäisyys on lisääntynyt korona-ajan tuloksena hätkähdyttävästi, emmekä voi katsoa sitä sivusta. Olemme myös osallistuneet Folkhälsanin Lucia-keräykseen, josta saatavat varat käytetään vaikeassa asemassa olevien lapsiperheiden auttamiseen. 

Jokainen meistä kaipaa paluuta normaalimpaan aikaan. Ensi vuosi on kysymysmerkkejä täynnä, mutta ajatellaan pidemmälle ja uskalletaan luottaa siihen, että asiat järjestyvät. Yksi ainakin on varma: työmme suomalaisten vaurastuttamiseksi jatkuu.

Haluan kiittää sydämestäni kaikkia Aktian asiakkaita luottamuksestanne ja toivottaa teille oikein rauhallista joulunaikaa.

Parhain terveisin
Mikko Ayub
toimitusjohtaja