Siirry sisältöön Siirry chattiin
Markkinaraati: Tuulivoiman merkitys sijoituskohteena on kasvussa

Markkinaraati: Tuulivoiman merkitys sijoituskohteena on kasvussa

Perjantai 27. tammikuuta 2023 Markkinaraati

Tuulivoiman osuus energiatuotannossa kasvaa nopeasti, kun Venäjän energialähteitä korvataan Suomen sähkön tarpeen tyydyttämiseksi. Suomeen tehtävät investoinnit tuulivoimaan kiinnostavat sijoittajia, sillä Suomen sääntely-ympäristö on ennustettava ja Suomessa on tilaa tuulivoiman lisärakentamiselle. Muun muassa Aktian vaihtoehtoisissa sijoitustuotteissa löytyy tuulivoimaa.

– Tuulivoimaan voi sijoittaa monta kautta. Jos haluaa sijoittaa pörssilistattuun tuulivoimayhtiöön, on lähdettävä Suomen ulkopuolelle. Amerikasta löytyy jo 150 miljardin dollarin markkina-arvon uusiutuvan energian yhtiöitä. Miljardin euron arvoisia yhtiöitä löytyy Euroopasta useita, Aktian salkunhoitaja Juuso Kenkkilä sanoi Kauppalehden Markkinaraadissa.

Markkinaraadissa keskusteltiin tuulivoimaan sijoittamisesta sekä muutenkin energian tuotannosta ja sähkön hinnasta. Keskustelussa olivat Kenkkilän lisäksi mukana myös energiamarkkinajohtaja Pekka Salomaa Energiateollisuus ry:stä sekä toimitusjohtaja Anni Mikkonen Suomen Tuulivoimayhdistyksestä.