Siirry sisältöön Siirry chattiin
Tunnistautuminen Aktian verkkopankkiin muiden pankin tunnuksilla, tunnistautuminen Aktian lomakkeille ja hakemuksille sekä Aktia Wallet -sovelluksen rekisteröinti eivät tällä hetkellä toimi.  Vikaa korjataan parhaillaan. Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvaa haittaa.
Aktia mukana tukemassa Team Rynkebytä

Aktia mukana tukemassa Team Rynkebytä

Maanantai 6. helmikuuta 2023 Blogit ja artikkelit

Yli 2 000 pyöräilijää yhdeksästä maasta polkee heinäkuussa Pariisiin. Urakan tavoitteena on kerätä rahaa vakavasti sairaille lapsille. Aktia tukee sponsorina varainkeruuta.

Kadut täyttyvät keltaisista polkupyöristä 7. heinäkuuta, kun pyöräilyjoukkueet aloittavat matkan kohti Pariisia. Suomalaisjoukkueiden 1 200 kilometrin matka starttaa Travemündesta. Joukkueet ovat osa 2 026 pyöräilijän ja 538 huoltotiimiläisen kansainvälistä Team Rynkeby -hyväntekeväisyysprojektia.

Jokavuotisella pyöräilytapahtumalla kerätään rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Viime vuonna projekti tuki eri maiden avustusorganisaatiota 10,4 miljoonalla eurolla. 

Suomalaispyöräilijöiden keräämät varat menevät Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle ja Sylva ry:lle, jotka tekevät tärkeää työtä lasten syöpätutkimuksen edistämiseksi ja syöpäsairaiden lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä tukemiseksi. Iso osa kerätyistä varoista saadaan lahjoituksina yrityksiltä, jotka lähtevät mukaan hankkeen sponsoreiksi.

Aktia jakaa Team Rynkebyn arvot

Aktia tukee Team Rynkebyn varainkeruuta. Team Rynkeby on meille luonteva sponsorointikohde, sillä tiimin arvot – vastuunottaminen, yksilön kunnioittaminen, aktiivisuus, itsensä kehittäminen ja toisten siivittäminen menestykseen – näkyvät vahvasti omassa toiminnassamme.

Pariisiin suuntaa myös kaksi aktialaista, jotka parhaillaan valmistautuvat kesän koitokseen. Espoolaisjoukkueessa pyöräilevät Mari Berglund ja Ingeli Lönnberg ovat ensikertalaisia Pariisin-matkalla. Heitä projektissa kiehtovat yhteisöllisyys sekä mahdollisuus yhdistää hyväntekeväisyys ja liikunta.

”Tämä on upea tilaisuus tehdä yhdessä töitä hyvän tarkoituksen eteen ja ylittää samalla itsensä”, Berglund sanoo.

Molemmat ovat ahkeria liikkujia, mutta aktiivipyöräilytaustaa heillä ei ole. Se ei intoa vähennä.

”Joukkueessamme on eri-ikäisiä ja -taustaisia ihmisiä. Joillakin on vain vähän pyöräilytaustaa, toiset ovat kokeneita harrastajia. Yhteishenki joukkueessa on hyvä ja meillä on hauskaa keskenämme”, Lönnberg korostaa.

Motivaatio tärkeämpi kuin pyöräilytausta

Pariisin-matkalle osallistumista edeltää alkuhaastattelu. Osallistujilta edellytetään aikaa ja motivaatiota sitoutua joukkueensa yhteisiin harjoituksiin. Lisäksi jokainen tekee parhaansa kerätäkseen rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi.

Talvella joukkueet treenaavat yhdessä peruskestävyyttä, kevään tullen alkavat yhteiset pyörälenkit keltaisilla Team Rynkeby -pyörillä.

”Treeneissä korostuu turvallisuus. Harjoittelemme ennakoivaa ryhmässä ajamista ja opettelemme viestimään liikkeistämme ryhmän sisällä”, Lönnberg kertoo.

Treenatessa kunto kasvaa kohisten. Pyöräily Pariisiin ei kuitenkaan ole kilpailu, Berglund muistuttaa.

”Ei se matka vaan se vauhti. Rauhassa mennään ja nautitaan, ja kaikki tulevat maaliin samana päivänä. Tärkeintä on, että teemme yhdessä positiivisia asioita.”

 

Kuva: Aino Maaranta