Siirry sisältöön Siirry chattiin
Tummanvihreä yrityslainarahasto nyt Aktia Private Banking -asiakkaiden merkittävissä

Tummanvihreä yrityslainarahasto nyt Aktia Private Banking -asiakkaiden merkittävissä

Keskiviikko 15. helmikuuta 2023

Viime syyskuussa institutionaalisille sijoittajille lanseerattu eurooppalaisiin kestävän kehityksen joukkovelkakirjoihin sijoittava UI-Aktia Sustainable Corporate Bond -rahasto on nyt myös Private Banking -asiakkaidemme merkittävissä. 

Tummanvihreä rahasto vastaa aidosti vastuullisten sijoitustuotteiden kasvavaan kysyntään, ja tavoittelee hyvän taloudellisen tuoton lisäksi merkittävää ja todennettavaa yhteiskunnallista ja ympäristöllistä hyötyä. Rahasto rikkoi hiljattain jo sadan miljoonan euron rajan, ja kiinnostus on ollut vahvaa myös kansainvälisesti. 

Tummanvihreä sijoitus 
Euroopan Unionin SFDR-tiedonantoasetuksen Artikla 9:n mukainen rahasto sijoittaa ainoastaan kohteisiin, joiden nettovaikutus ympäristöön ja yhteiskuntaan on positiivinen. 

Tuotosta tinkimättä
Rahasto tarjoaa helpon ja likvidin tavan sijoittaa eurooppalaisiin kestävän kehityksen yrityslainoihin ilman, että sijoittaja joutuu tinkimään tuotosta normaaleihin yrityslainasijoituksiin verrattuna. 

Todennettu positiivinen nettovaikuttavuus
Sijoituskohteidemme vaikuttavuuden mittaamisessa teemme yhteistyötä suomalaisen Upright Projectin kanssa. Uprightin mittaustapa perustuu yhtiön liiketoiminnan positiivisten ja negatiivisten vaikutusten kvantitatiiviseen analyysiin ja tuottaa vertailukelpoista tietoa toiminnan todellisista nettovaikutuksista. 

Markkinoilla on kasvavaa kysyntää sijoitustuotteille, joiden vastuullisuus on selkeästi mitattavissa. Aito, todennettava vaikuttavuus on ollut meillä alusta asti keskeinen lähtökohta tämän rahaston kehityksessä. Eikä se tarkoita tuotosta tinkimistä. Yrityslainat tarjoavat tällä hetkellä mielestämme varsin kiinnostavan tuoton ja riskin suhteen, ja rahasto tavoittelee vähintään vastaavaa tuottoa kuin muutkin yrityslainoihin sijoittavat rahastot

Jonne Sandström, salkunhoitaja

Lue miksi työeläkeyhtiö Veritas lähti heti alkuvaiheessa mukaan tai kysy lisää omalta pankkiiriltasi.

Lisätietoa rahastosta

Aktia Pankki Oyj on rahaston salkunhoitaja. Rahastoyhtiönä toimii Universal-Investment-Luxembourg S.A.. Tämä on mainos. Historiallinen tuottokehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tulevia tuottoja ei voida päätellä aiemmasta tuloksesta. Sijoitusten arvo voi nousta tai laskea. Sijoittaja voi menettää osan tai kaikki sijoittamistaan varoista. Asiakkaan tulee aina ennen sijoituspäätöksen tekemistä tutustua avaintietoesitteeseen/avaintietoasiakirjaan. Esitteet ja tietosivut ovat saatavilla kunkin tuotteen tuotekohtaisilla sivuilla osoitteessa aktia.fi/sijoituskohteet. Sisältöä ei tule pitää henkilökohtaisena sijoitusneuvona tai sijoitussuosituksena.