Siirry sisältöön Siirry chattiin
Markkinaraati: Suomen autokanta sähköistyy vuoteen 2035 mennessä

Markkinaraati: Suomen autokanta sähköistyy vuoteen 2035 mennessä

Perjantai 24. helmikuuta 2023 Markkinaraati

Autosektori on keskellä vihreää siirtymää. Tavoitteena on, ettei Euroopan liikenteeseen tulisi enää uusia polttomoottoriautoja vuodesta 2035 alkaen.

Tällä hetkellä talouden epävarmuus sekä pitkät toimitusajat ovat laskeneet uusien autojen kysyntää. Se puolestaan hidastaa autokannan uudistumista kohti sähköistymistä. Tavoitteet Euroopassa ovat kuitenkin kovat, ja niitä ohjataan rajoituksilla ja kannustimilla. 

– Jotta autokanta uusiutuisi riittävän nopeasti, tarvitaan poliitikoilta tukea sähköautojen hankintaan sekä investointeja latausinfran vahvistamiseen erityisesti kaupunkialueilla, missä valtaosa uusien autojen ostajista on, Delta Auton Helena Sauramo totesi Kauppalehden ja Aktian tuottamassa Markkinaraadissa.

Markkinaraati-keskustelussa olivat mukana myös Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen ja Autoalan Tiedotuskeskuksen erityisasiantuntija Hanna Kalenoja

Autokannan sähköistyminen lisää myös sähkön kysyntää. Aktia pyrkii edistämään sijoituksia uusiutuvaan energiaan.

– Vaihtoehtoisiin sijoituksiin suhtaudumme hyvin valikoivasti. Pääomasijoitukset vihreään energiaan ovat tässä murrosvaiheessa erityisen mielenkiintoisia, Aktian viime viikolla ilmestyneessä Sijoitusnäkemyksessä todetaan.

 

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.