Siirry sisältöön Siirry chattiin
Finnair Visa -sovelluksen aktivoinnissa käytettävä kertakäyttöinen vahvistuskoodi ei tällä hetkellä saavu asiakkaille.

Vikaa korjataan parhaillaan. Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvaa haittaa.

Aktia Klassikkovenesymposiumin yhteistyökumppaniksi

Aktia Klassikkovenesymposiumin yhteistyökumppaniksi

Maanantai 6. maaliskuuta 2023 Blogit ja artikkelit

Klassikkoveneharrastajia yhdistää intohimo designiin, kauneuteen ja kestävään rakentamiseen. Hyvin suunniteltu, rakennettu ja huollettu vene on luotettava kumppani, joka kestää aikaa ja tyrskyjä.

Klassikkoveneharrastajat eli merten karavaanarit vaalivat perinteistä huvi- ja kilpaveneilykulttuuria. Klassikkoveneitä on monenlaisia, mutta niiden omistajilla on pitkälti samanlainen arvomaailma.

– Meitä yhdistävät estetiikan ja käsityötaidon arvostaminen, purjehdushistorian ja -perinteiden vaaliminen, kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden veneiden ylläpidon tärkeys sekä yhdessä purjehtiminen joko kilpailuissa tai tapahtumissa, kertoo Kim Weckström, joka on Klassikkovenesymposiumin pääjärjestäjä ja entinen kommodori.

Weckström toimii aktiivisesti helsinkiläisen purjehdusseuran HSS:n klassikkokomiteassa. Seura järjestää vuosittain perinteisen samppanjaregatan ja Klassikkovenesymposiumin.

Weckströmille harrastuksen sielu ovat yhdessä purjehtiminen ja kilpaileminen veneillä, joiden historia ylettyy jopa 100 vuoden taakse tai kauemmas. Hän siteeraa Henrik Ramsay’ta.

– Vanhojen merenkulkijoiden osaamista, purjehduksen vaikeaa taitoa, vaalivat nykyään vain purjehtijat, jotka - vaikka vain leikkimielessä - ovat pysyneet uskollisina pulleille kankailleen. Kokemusta purren ohjaamisesta Suomen saaristossa [ilman koneen apua], on nykyään - joitain jaalakippareita lukuun ottamatta - vain huvipurjehtijoilla.

 

Klassikkovenesymposiumin osallistujia

 

Aktia sponsoroi maaliskuussa Klassikkovenesymposiumia 

Maaliskuun 25. päivä järjestettävä Klassikkovenesymposium on Aktialle luonteva sponsorointikohde.

– Me Aktiassa haluamme luoda kestävää vaurautta ja hyvinvointia sukupolvelta toiselle, mikä tiivistyy sponsorointikohteissamme, Aktian varainhoidon vt. johtaja Uki Lammi sanoo.

Klassikkoveneitä tulee arvostaa, ja ne edellyttävät huolenpitoa säilyäkseen tuleville sukupolville. Lammi näkee paljon yhtäläisyyksiä klassikkoveneilijöiden ja Aktian arvoissa.

– Aktia on vakaa suomalainen pankki, jolla on mittarissa lähes 200 vuotta. Jokainen niistä on osoitus toimintamme jatkuvuudesta ja kestävyydestä. Kunnioitamme perintöämme, toimimme arvojemme mukaisesti ja rakennamme uutta vuosien lujittaman perustan päälle.

Me Aktiassa haluamme luoda kestävää vaurautta ja hyvinvointia sukupolvelta toiselle, mikä tiivistyy sponsorointikohteissamme.

Kuten veneilyssä, myös vaurastumisessa pitkäjänteisyys ja suunnitelmallisuus ovat avainasioita. Hyvät navigointitaidot auttavat luovimaan vaihtelevissa olosuhteissa niin merellä kuin markkinoilla. 

– Myös vaikeissa olosuhteissa tulee katsoa pidemmälle ja pitäytyä sijoitussuunnitelmassaan. Meidän tehtävämme varainhoitajapankkina on luoda ympäristö, jossa viisas vaurastuminen on mahdollista, Lammi muistuttaa.

Faktaa: Mikä on klassikkovene?

Määritelmät vaihtelevat maittain ja veneluokittain. Yleissääntö on, että suomalaiseksi klassikoksi luokitellaan vene, joka on yli 50-vuotias, jonka suunnittelija on tunnettu ja tunnustettu ja jonka historialla on vahvoja kytköksiä Suomeen.