Siirry sisältöön Siirry chattiin
Korkosijoittaminen kannattaa aloittaa huipulta.

Korkosijoittaminen kannattaa aloittaa huipulta.

Tiistai 7. maaliskuuta 2023

Varaa aika tästä

Paras hetki aloittaa korkosijoittaminen on silloin, kun korot ovat huipussaan, juuri ennen kuin ne alkavat laskea. Vielä vuosi sitten tuntui, että korkosijoitukset eivät kiinnostaneet ketään. Korot olivat miinuksella, eikä korkotuottoa tai edellytyksiä velkakirjojen arvonnousulle juuri ollut tarjolla.

Nyt korkosijoitukset ovatkin taas yhtäkkiä kaikkien huulilla. Korot ovat yhdessä vuodessa nousseet enemmän kuin koskaan ennen euroaikana. Markkinoilla tunnutaan jo odottavan korkohuipun olevan lähellä, vaikka kukaan ei tietysti voi varmasti sanoa milloin nousu taittuu.

Noussut korkotaso tarkoittaa, että korkosijoitusten tuotto-odotukset vetävät vertoja jo osakkeiden tuotto-odotuksille.  Mutta miksi korkosijoittaja haluaisi, että korot laskevat? Korkopapereilla tehdään kauppaa myös jälkimarkkinoilla, ja korkojen laskiessa vanhojen velkakirjojen arvo nousee. 

Suomen parasta korkovarainhoitoa

Aktia on riippumattoman Morningstarin vertailussa jälleen valittu Suomen parhaaksi korkovarainhoitajaksi. Samassa vertailussa Aktia Varainhoitosalkku+ Maltillinen B -rahasto valittiin Suomen parhaaksi yhdistelmärahastoksi. Rahasto tarjoaa valmiin, ammattimaisesti hajautetun varainhoitoratkaisun, jossa on korkosijoitusten lisäksi samassa paketissa myös osake- ja vaihtoehtoisia sijoituksia. Sama varainhoidon huippuosaaminen, josta instituutioasiakkaamme hyötyvät, on näin myös piensijoittajan ulottuvilla.

Jokaiselle on löydettävissä hyviä ratkaisuja sijoittamiseen. Tämä on luonnollisesti vain yksi vaihtoehto. Varaa etätapaaminen, niin tehdään sinulle henkilökohtainen vaurastumissuunnitelma.

Varaa aika tästä

Morningstar Awards Best Fund House Fixed Income 2013, 2014, 2015, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023. Morningstar on johtava riippumatonta sijoitustutkimusta tuottava yritys, joka muun muassa julkaisee kuukausittain rahastojen luokituksia. Aktia Pankki Oyj ei vastaa julkaisun mahdollisesti sisältämästä kolmannen osapuolen tuottamasta tai julkaisemasta materiaalista tai tiedoista. Aktia Pankki Oyj ei takaa annettujen tietojen oikeellisuutta, tarkkuutta tai täydellisyyttä, eikä vastaa vahingoista, joita julkaisun käytöstä mahdollisesti aiheutuu. Lisätietoja Morningstarin vertailusta osoitteessa morningstar.com. Morningstar Awards 2023©. Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tämä ei ole Aktia Pankki Oyj:n antama yksilöllinen suositus asiakkaalle. Sijoitustoimintaan liittyy aina taloudellinen riski. Rahoitusvälineen arvo voi nousta tai laskea. Myös odotettu tuotto voi jäädä saamatta. Asiakas vastaa itse omien sijoituspäätöstensä taloudellisista tuloksista. Tulokseen vaikuttaa myös verotus, joka puolestaan riippuu kunkin sijoittajan henkilökohtaisesta tilanteesta ja voi muuttua jatkossa. Asiakkaan on aina ennen sijoituspäätöksen tekemistä tutustuttava sijoituskohteen ominaisuuksiin, kuluihin ja riskeihin, jotka ilmenevät esimerkiksi avaintietoasiakirjasta ja rahastoesitteestä. Säännöt, rahastoesitteet, avaintietoasiakirjat ja muut viralliset asiakirjat sekä Aktia Pankki Oyj:n sijoittajatiedote ovat saatavissa veloituksetta suomen- ja ruotsinkielisenä Aktian toimipisteissä ja osoitteessa www.aktia.fi. Rahastoa hallinnoi Aktia Rahastoyhtiö Oy, joka kuuluu Aktia-konserniin. Aktia Pankki Oyj toimii Aktia Rahastoyhtiö Oy:n asiamiehenä.