Siirry sisältöön Siirry chattiin
Tunnistautuminen Aktian verkkopankkiin muiden pankin tunnuksilla, tunnistautuminen Aktian lomakkeille ja hakemuksille sekä Aktia Wallet -sovelluksen rekisteröinti eivät tällä hetkellä toimi.  Vikaa korjataan parhaillaan. Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvaa haittaa.
Markkinaraati: Kysynnän lasku vaatii rakentajilta joustokykyä

Markkinaraati: Kysynnän lasku vaatii rakentajilta joustokykyä

Perjantai 10. maaliskuuta 2023 Markkinaraati

Rakentamisen sektori on alavireinen. Pörssilistattujen alan yhtiöiden osakkeet ovat halventuneet viime vuosina rajusti. Syinä ovat muun muassa asuntokysynnän lasku ja rakennuskustannusten nousu. Kauppalehden Markkinaraati arvioi, että tiukimmilla ovat yhteen rakentamisen alaan keskittyneet yhtiöt, esimerkiksi asuntorakentajat.

– Rakennusalan syklisyys vaatii sijoittajalta riskinsietokykyä. Taloudessa on muitakin tekijöitä kuin toimialan sisäiset ajurit, esimerkiksi rahoituksen saatavuus. Yritykset, joilla on puskureita ja jotka kykenevät sopeutumaan markkinaan, pärjäävät paremmin. Toimiala on kuitenkin pitkän aikavälin mahdollisuus, totesi Markkinaraati-keskustelussa mukana ollut yrityspankkiiri Elina Puhakainen Aktiasta.

Markkinaraadissa olivat Puhakaisen lisäksi mukana myös SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipola ja Rakennusteollisuuden pääekonomisti Jouni Vihmo

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.