Siirry sisältöön Siirry chattiin
Finnair Visa -sovelluksen aktivoinnissa käytettävä kertakäyttöinen vahvistuskoodi ei tällä hetkellä saavu asiakkaille.

Vikaa korjataan parhaillaan. Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvaa haittaa.

Aktian uusi Investment Office on puuttuva palanen yksittäisen sijoitustuotteen ja asiakkaan tarpeiden välissä

Aktian uusi Investment Office on puuttuva palanen yksittäisen sijoitustuotteen ja asiakkaan tarpeiden välissä

Tiistai 2. toukokuuta 2023 Blogit ja artikkelit

Kaikki ymmärtävät, että asiakkaan intressit, tarpeet ja vaatimukset tulee asettaa keskiöön, jos haluaa menestyä varainhoitoliiketoiminnassa. Harvalla organisaatiolla on kuitenkaan edellytyksiä rakentaa sisäiset prosessit ja hallintorakenteet asiakaskeskeisiksi. Liian usein strategiatasolla esitetty ilosanoma jää korulauseiksi, jotka eivät jalkaudu käytännön tekemiseksi.

Samaan aikaan sähköiset kaupankäyntialustat ja neuvonantopalvelut tarjoavat ennen näkemättömän määrän sijoitustuotteita. Tämä on luonut uusia haasteita ja kysymyksiä. Miten valitsen oikean tuotteen? Mihin omaisuuslajeihin minun kannattaa sijoittaa ja millä osuuksilla? Entä mikä olisi paras rakenne oman sijoitustoiminnan järjestämiseen ja miten huolehtia toiminnan jatkuvuudesta yli sukupolvien?

Aktian Investment Office -tiimin kokeneet asiantuntijat on valjastettu ratkomaan näitä haasteita. Luomme sijoitusratkaisuja ja palveluja, joiden avulla varainhoito ja yksittäiset tuotteet linkittyvät saumattomaksi kokonaisuudeksi entistäkin paremmin. Rakennamme sillan asiakkaiden sijoitustoiminnallisten tarpeiden ja yksittäisten sijoitustuotteiden väliin.

Kokonaisvaltaisella neuvonnalla enemmän irti sijoitusratkaisuista

Luomme ja hoidamme eri omaisuuslajeihin sijoittavia salkkuratkaisuja, joissa lisäarvon elementit tuodaan selkeästi esiin jo ennen varsinaista sijoituspäätöstä. Toteutuksessa käytämme oman talon ja ulkopuolisten kumppaneiden tuotteita sekä muita tarkoitukseen sopivia sijoituskohteita. Sijoitusstrategiat voivat olla aktiivisia, passiivisia tai systemaattisia, riippuen täysin asiakkaan sijoitustoiminnallisista tarpeista. Asiakaskeskeisyys on olennaisinta, mutta pyrimme samalla mahdollisimman skaalautuviin toimintamalleihin, jotta toiminta säilyy kustannustehokkaana ja samalla uskottavana asiakkaan suuntaan.

Konkreettisten sijoitusratkaisujen lisäksi valikoimaamme kuuluu monenlaista tuotteistettua sijoitusneuvontaa. Juuri nämä neuvontapalvelut ovat usein se puuttuva palanen yksittäisen sijoitustuotteen ja asiakkaan tarpeiden välissä. Ne tuovat hyvin esiin sijoitustoiminnan varainhoidollisen näkökulman.

Palveluita voivat olla niin instituutio-, kuin yksityisasiakkaillekin toteutetut allokaatio- ja portfolioanalyysit, kirjalliset sijoitussuunnitelmat tai asiakkaan salkkua varten räätälöidyt markkina-analyysit.

Edellisten lisäksi asiakkaiden varainhoitoon linkittyvät vahvasti Investment Officen tarjoamat Wealth Planning -palvelut. Kun sijoitusasiantuntijamme katsovat asiakkaan omistuksia optimaalisen salkkurakenteen näkökulmasta, Wealth Planning tarkastelee niitä optimaalisten sijoitusrakenteiden, verotuksen ja hallinnon näkökulmasta.   

Investment Officen ensisijaisena tehtävänä onkin helpottaa asiakkaidemme elämää ratkaisemalla yksilöllisiä sijoitustoiminnallisia haasteita ja tuomalla vahvempi varainhoidollinen näkökulma sijoituspalveluihin.